Eerste treffers Ten Voorde en Verhoek in Tweede Bundesliga

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties.

Rick ten Voorde en John Verhoek hebben vrijdagavond hun eerste competitietreffers in dienst van hun nieuwe cubs gemaakt • Hun productiviteit leverde de twee Nederlanders echter geen overwinning op •

• De deze zomer bij NEC vertrokken Ten Voorde leek SC Paderborn in de uitwedstrijd tegen Arminia Bielefeld de eerste zege van het nieuwe Tweede Bundesliga-seizoen te bezorgen met een strafschop, maar zijn doelpunt in de tachtigste minuut bleek niet voldoende voor drie punten: 3-3 •

• Waar Ten Voorde eerder al had gescoord in het Duitse bekertoernooi tegen derdeklasser MSV Duisburg (3-2 zege), opende Verhoek vrijdag zijn rekening bij FC Sankt Pauli door liefst twee keer doel te treffen op bezoek bij VfL Bochum • Verhoek tekende in de 23ste minuut voor de 1-1 en zorgde twaalf minuten later zelfs voor 1-2, maar Bochum kwam nog terug: 2-2 •