Eerste stakingen van het seizoen een feit: in twee KKD-duels is het raak

Reacties

Het seizoen was nog geen anderhalf uur oud of de eerste duels waren alweer gestaakt. Doordat het publiek van FC Groningen plastic bekertjes op het veld gooide bij de tweede treffer, werd het duel met Jong Ajax stilgelegd. Later was het ook raak bij Cambuur tegen FC Emmen.

Eerste stakingen van het seizoen een feit: in twee KKD-duels is het raak
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
4 - 1
Jong Ajax
Jong Ajax
SC Cambuur
SC Cambuur
2 - 2
FC Emmen
FC Emmen

Hoewel de maatregelen iets versoepeld zijn, wordt er nog steeds opgetreden tegen het gooien van voorwerpen op het veld. Romano Postema zette FC Groningen vrijdagavond op een 2-0 voorsprong uit een corner, waarna de thuisfans bekertjes op het veld gooiden. Scheidsrechter Martijn Vos legde het spel stil en verwees beide ploegen naar de kleedkamers. Na een korte afkoelperiode werd het duel weer hervat.

Tien minuten later was het ook bij Cambuur tegen FC Emmen raak. Nadat Michael Breij de aansluitingstreffer voor Cambuur tegen FC Emmen maakte (1-2), gooiden ook de fans van Cambuur voorwerpen op het veld. Daardoor was ook de tweede tijdelijke staking van het seizoen een feit. Dat duel werd eveneens na enkele minuten weer hervat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.