Eerste selectie De Boer: Koopmeiners erbij, Ihattaren behoudt plek

Reacties

Frank de Boer heeft vrijdag zijn eerste selectie bekendgemaakt als bondscoach van Oranje. AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners zit er voor het eerst bij. Steven Berghuis (Feyenoord), Daley Blind (Ajax) en Donyell Malen (PSV), die vorige maand om uiteenlopende redenen ontbraken, keren terug.

Eerste selectie De Boer: Koopmeiners erbij, Ihattaren behoudt plek
© Pro Shots

Van een revolutie is geen sprake; De Boer houdt in de komende interlandperiode vast aan de spelersgroep van Ronald Koeman. 'Ik ben er pas net bij en het is onder Ronald Koeman en Dwight Lodeweges hartstikke goed gegaan. Wie zou ik zijn om dan de knuppel in het hoenderhok te gooien?', zo legt de oud-international uit.

Mohamed Ihattaren, die de afgelopen wedstrijden bepaald geen vaste waarde is bij PSV, behoudt zijn plek en kan debuteren.

De selectie van De Boer herbergt 25 spelers, dertien minder dan in de voorselectie. Onder anderen Davy Klaassen, Perr Schuurs en Davy Pröpper zijn afgevallen. Ook Jeroen Zoet, die midweeks een blessure opliep bij Spezia, zit niet in het keurkorps.

Verdeling
De selectie laat zich onderverdelen in zestien spelers die in het buitenland actief zijn en negen spelers die in Nederland hun brood verdienen. Van die laatste groep zijn AZ en PSV het beste vertegenwoordigd met drie spelers. Ajax levert naast Blind ook Quincy Promes en Berghuis is de enige Feyenoorder die De Boer heeft opgeroepen.

Oranje oefent woensdag in Amsterdam tegen Mexico, waarna het de Nations League-campagne vervolgt met uitwedstrijden tegen Bosnië-Herzegovina (11 oktober) en Italië (14 oktober). Na de 1-0 zege op Polen en de 0-1 nederlaag tegen Italië bezit Oranje drie punten.

De selectie:
Nathan Aké (Manchester City), Ryan Babel (Galatasaray), Donny van de Beek (Manchester United), Steven Berghuis (Feyenoord), Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Marco Bizot (AZ), Daley Blind (Ajax), Jasper Cillessen (Valencia), Memphis Depay (Olympique Lyon), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Mohamed Ihattaren (PSV), Frenkie de Jong (Barcelona), Luuk de Jong (Sevilla), Teun Koopmeiners (AZ), Tim Krul (Norwich City), Donyell Malen (PSV), Quincy Promes (Ajax), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Joël Veltman (Brighton & Hove Albion), Stefan de Vrij (Inter), Georginio Wijnaldum (Liverpool) en Owen Wijndal (AZ).

Het resterende programma van Oranje in 2020:

Wo 7 okt. 2020

Zo 11 okt. 2020

Wo 14 okt. 2020

Wo 11 nov. 2020

Zo 15 nov. 2020

Wo 18 nov. 2020

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.