Eerste puntenverlies voor Fiorentina in Serie A

Fiorentina heeft in de Italiaanse Serie A zondag voor het eerst averij opgelopen. In het thuisduel met Cagliari werd in de slotfase een zege uit handen gegeven: 1-1.

Waar Fiorentina in de eerste twee duels nog had gewonnen, was het in het eerste bedrijf Cagliari dat ondanks een overwicht van de thuisploeg de beste kans kreeg. Davide Astori verzuimde in kansrijke positie raak te koppen.

Wat Astori naliet, deed Borja Valero na 71 minuten wel. Hij zette Fiorentina op voorsprong. Lang leek die goal voldoende voor de derde overwinning op rij, maar Mauricio Pinilla stak daar een stokje voor. Een minuut voor het einde van de officiële speeltijd bepaalde hij de eindstand op 1-1.

Fiorentina eindigde het duel nog wel met tien man. David Pizarro kon zijn frustratie niet de baas en werd met een rode kaart weggestuurd vanwege aanmerkingen op de leiding. Ook trainer Vicenzo Montella ging na afloop met het nodige misbaar verhaal halen. Fiorentina heeft na drie duels zeven punten, Caglairi sprokkelde vier punten bijeen.