Eerste PSV-seizoen krijgt mogelijk nog vrolijk staartje voor Mvogo

Reacties

Yvon Mvogo is een van de vier keepers in de Zwitserse voorselectie voor het EK. De doelman van PSV hoopt zodoende dat hij zijn vakantie nog even zal moeten uitstellen.

Eerste PSV-seizoen krijgt mogelijk nog vrolijk staartje voor Mvogo
© Pro Shots

Mvogo (26) speelde tot dusver pas drie interlands voor Zwitserland, dat met Yann Sommer een onbetwiste eerste keeper in de selectie heeft zitten. Mvogo werd bij de laatste interlandperiodes wel steeds opgeroepen. De kans is dan ook groot dat hij naar het EK zal gaan.

In de Zwitserse voorselectie zitten naast Sommer en Mvogo nog twee doelmannen: Jonas Omlin van Montpellier en Gregor Kobel van VfB Stuttgart. In de voorselectie zitten in totaal 29 spelers, wat betekent dat bondscoach Vladimir Petkovic nog drie man moet teleurstellen. Bekijk hier de volledige voorselectie. 

Mvogo heeft er net een seizoen bij PSV op zitten en het is maar zeer de vraag of er nog een tweede seizoen bij zal komen. De Eindhovenaren hebben de Zwitsers international in principe voor twee jaar gehuurd van RB Leipzig, maar hebben zich voor komend seizoen al versterkt met Joël Drommel.

Zwitserland zit op het EK in de poule bij Italië, Turkije en Wales.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep A Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
3
3
0
0
7-0
+7
9
2
Wales
3
1
1
1
3-2
+1
4
3
Zwitserland
3
1
1
1
4-5
-1
4
4
Turkije
3
0
0
3
1-8
-7
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.