Eerste overwinning voor Willem II in thuisduel met RKC

Willem II heeft de eerste seizoensoverwinning binnen. In de Brabantse derby tegen RKC was een doelpunt van spits Aurélien Joachim voldoende voor een nipte 1-0 thuiszege.

In de povere eerste helft liet RKC-aanvaller Teddy Chevalier een enorme kans onbenut. Hij mocht alleen op doelman David Meul af, maar tilde de bal over het doel heen. Een en ander werd in Tilburg vanaf de tribune gadegeslagen door trainer Erwin Koeman die zijn duel schorsing uitzat.

Tien minuten na de onderbreking was het aan de andere kant raak. Het thuispubliek ontplofte van vreugde toen Niek Vossebelt zijn collega Joachim kon aanspelen en de Luxemburger een doeltreffende poging in huis had. Hij hield Frank van Mosselveld knap van zich af en schoot uit de draai raak.

Ondanks kansen (Meul redde op een hard schot van Rodney Sneijder en ontpopte zich als held toen hij een bal uit de kruising plukte) en aandringen van RKC bleef het bij 1-0 in Tilburg. Door de eerste overwinning van het seizoen staat Willem II op zes punten en heeft de formatie van Jurgen Streppel aansluiting met de onderkant van de middenmoot. RKC heeft weliswaar vier punten meer, maar lijkt na de uitstekende competitiestart langzaam aan terrein te verliezen. Foto: VI Images