Eenmalige piek is niet voldoende: Özil moet werken om Emery te overtuigen

Reacties

'Volgens mij kan hij iedere wedstrijd met deze toewijding spelen, of hij nu captain is of niet.' Een maand geleden werd Mesut Özil nog geprezen door vriend en vijand na zijn optreden tegen Leicester City. Een paar wedstrijden later zit de Duitser een hele wedstrijd op de bank omdat hij niet in het spelplan van manager Unai Emery past. Hoe snel het kan gaan in het voetbal.

Eenmalige piek is niet voldoende: Özil moet werken om Emery te overtuigen

Met een goal, een assist én een voorassist was Özil de grote man in de 3-1 zege van Arsenal op Leicester City en Emery was ervan overtuigd dat de Duitser dit veel vaker kon laten zien. Niets blijkt minder waar. Özil zat tegen AFC Bournemouth de hele wedstrijd op de bank, omdat hij volgens Emery niet kon brengen wat nodig was in de wedstrijd.

Arsenal verdedigde in de laatste fase van de wedstrijd een minimale voorsprong en daar kon Emery de linkspoot niet bij gebruiken. 'We keken naar hoe we op een succesvolle manier een zware wedstrijd het best uit konden spelen. De intensiteit was erg hoog, we besloten om Özil niet in te brengen.' Met Aaron Ramsey en de veel jongere Mattéo Guendouzi bracht Emery wel twee nieuwe middenvelders, terwijl hij ook een kans bood aan de jonge aanvaller Edward Nketiah.

De Spaanse coach koos tegen Bournemouth voor Alex Iwobi en Henrikh Mkhitaryan achter Pierre-Emerick Aubameyang. De reserverol van Özil is opvallend, hij ondertekende in februari nog een contract dat hem naar verluidt de bestbetaalde speler in de clubhistorie maakte. Alleen Alexis Sánchez (Manchester United) verdient meer in de Premier League.

Özil zal een tandje bij moeten schakelen om te voldoen aan de steeds strengere eisen van Emery, die hem in tien van de dertien Premier League-duels van Arsenal gebruikte. Özil stond in slechts vijf wedstrijden de volledige negentig minuten binnen de lijnen, vorig seizoen kwam hij nog tot 21 volledige duels. Özil staat op nog maar één assist in de Premier League dit seizoen, teamgenoten Ramsey en Hector Bellerín (beiden vier assists) doen het een stuk beter.

Arsenal staat momenteel vijfde in de Premier League, met acht punten achterstand op koploper Manchester City. In de Europa League zijn The Gunners al zeker van de volgende ronde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.