'Een wedstrijd kan ook in de laatste minuut beslist worden'

Albanië hield Portugal lang op een gelijkspel, maar tot opluchting van bondscoach Fernando Santos wonnen de bezoekers in de extra speeltijd door een rake kopbal van Miguel Veloso (0-1).

'Er zijn teams die winnen door een doelpunt in de eerste minuut, maar de wedstrijd kan ook in de laatste minuut beslist worden', reageerde Santos na de wedstrijd. 'Een wedstrijd duurt negentig minuten, in dit geval was het 93 minuten. Het belangrijkste was zelf scoren en geen doelpunten tegen te krijgen.'

'En dat is precies wat we voor elkaar kregen tegen Albanië, dat een erg goed team heeft', vervolgde Santos. 'Albanië presteert geweldig tijdens deze EK-kwalificatiecampagne en dat is de reden waarom dit pas hun eerste nederlaag is. Ik denk dat we eerder konden scoren, maar het is in ieder geval een verdiende zege.'

Door de overwinning heeft Portugal vijftien punten uit zes duels, drie meer dan Denemarken. De nummer twee heeft echter een wedstrijd meer afgewerkt. Albanië - dat vorig jaar in Portugal nog verrassend won (0-1) - is met elf uit zes ook nog in de race voor directe plaatsing voor het EK volgend jaar in Frankrijk. Portugal speelt volgende maand nog tegen Denemarken (thuis) en Servië (uit).