Een nul voor Varane, de man die niet zonder Sergio Ramos kan

Reacties

Raphaël Varane beleefde vrijdag een verschrikkelijke avond, door met twee fouten een 2-1 nederlaag (en daarmee uitschakeling in de Champions League) voor Real Madrid tegen Manchester City in te leiden. De Spaanse media concluderen dat de verdediger niet zonder de steun van Sergio Ramos kan.

Een nul voor Varane, de man die niet zonder Sergio Ramos kan
© Pro Shots

Ramos mocht vrijdag vanwege een schorsing niet meedoen tegen City en zonder de aanvoerder ging het mis voor De Koninklijke. Dat riep overigens herinneringen op aan vorig jaar, toen Real ook al uit de Champions League werd gekegeld toen Ramos er vanwege een schorsing niet bij was. De verdediger pakte destijds een opzettelijke tweede gele kaart in de heenwedstrijd tegen Ajax en zag Real de return in het eigen Estadio Santiago Bernabéu met ruime cijfers verliezen: 1-4.

© Pro Shots

Ramos was wel met de selectie van Real meegereisd naar Engeland en bewees in het Etihad Stadium een echte leider te zijn. Hij nam plaats tussen de wisselspelers en was constant bezig met aanwijzingen geven. Met zijn tips kon hij evenwel niet voorkomen dat Varane tweemaal gruwelijk in de fout ging. Dat werd ook twee keer afgestraft: eerst door Raheem Sterling, vervolgens door Gabriel Jesus.

Varane trok na afloop het boetekleed aan en dat was volgens de Spaanse journalisten niet meer dan logisch. In de spelersbeoordelingen zijn de media vernietigend voor de Fransman, die er in El Desmarque het slechtst vanaf komt. Dit medium beoordeelt het optreden van Varane met een nul. 'Zijn slechtste wedstrijd voor Real Madrid. Hij zakt meestal in zijn niveau als Ramos niet aan zijn zijde staat, maar wat we zagen in het Etihad Stadium was niet normaal', zo luidt het commentaar.

Het Catalaanse SPORT omschrijft Varane als 'een beginner' en geeft hem een twee als rapportcijfer. 'De Fransman maakte twee ongewone fouten voor een verdediger van zijn niveau, die het team uiteindelijk fataal werden. Bij de afwezigheid van Ramos was hij niet de leider van de Real-defensie die hij moest zijn.' Daar was Marca het mee eens: 'Varane beleefde de ergste nacht van zijn leven', stelt de grootste sportkrant van Spanje. 'Het is bewezen dat je kan winnen zonder Cristiano Ronaldo, want Real won de landstitel. Maar Real kan niet winnen zonder Ramos.'

De rol die de captain vervulde op de tribune kan op lof rekenen. 'Terwijl de bestbetaalde speler van Real de hele ochtend golfde (Gareth Bale, red.), speelde de geschorste aanvoerder zijn spel op de tribunes. Zijn gefluit was goed hoorbaar in het Etihad Stadium toen hij Varane en Éder Militão opdracht gaf om door te schuiven. Er zijn bijna geen argumenten meer voor Real Madrid om zijn contract niet met twee jaar te verlengen', meent Marca.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.