Een nieuwe realiteit voor Ronaldo: 'Dat wil hij niet accepteren'

Reacties

Voor het eerst in zestien jaar zal Cristiano Ronaldo genoegen moeten nemen met een seizoen zonder nieuw zilverwerk. De Portugees werd afgelopen dinsdag met Manchester United uitgeschakeld in de Champions League en voormalig teamgenoot Gary Neville denkt dat Ronaldo een nieuwe realiteit onder ogen moet komen.

Een nieuwe realiteit voor Ronaldo: 'Dat wil hij niet accepteren'
© Pro Shots

Neville maakte al elf jaar deel uit van de hoofdmacht van Man Utd toen Ronaldo zich in 2003 bij de Engelse club voegde. Sindsdien ontwikkelde de aanvaller zich tot een ongekende doelpuntenmachine. Toch kon ook Ronaldo een vroege uitschakeling in de Champions League niet voorkomen, ook in de Premier League loopt de topclub achter de feiten aan. De achterstand op koploper Manchester City bedraagt na 29 duels al twintig punten.

Op 37-jarige leeftijd maakt Ronaldo nog steeds indruk in de Premier League, maar de vraag is hoe de toekomst van de Portugees eruitziet. Neville denkt dat Ronaldo het weleens moeilijk kan krijgen volgend seizoen. 'Ik weet niet zeker of hij blijft, dat zal ook afhangen van de manager die voor de groep komt te staan en welk project ze aan willen gaan met hem', vraagt Neville zich af bij Sky Sports.

© Imago

De analist merkt op dat Ronaldo niet meer geschikt is voor elk type voetbal. 'Als ze met het idee spelen om een jong, competitief en druk zettend team op de been te brengen, zal Ronaldo moeten accepteren dat hij niet elke week zal spelen. Maar ik denk dat hij dat niet wil accepteren.'

Ronaldo maakte dit seizoen achttien doelpunten, waarvan twaalf in de Engelse competitie. Alleen Mo Salah (20) en Diogo Jota (13) maakten er meer in de Premier League. Eerder dit seizoen werd Man Utd al vroeg uitgeschakeld in de Engelse bekertoernooien.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.