Een jaar geleden kreeg Akpom niet eens een rugnummer bij Middlesbrough

Reacties

Het kan verkeren in een voetbalcarrière. Een jaar geleden zat Chuba Akpom op een dood spoor bij Middlesbrough en kreeg hij niet eens een rugnummer toegewezen. Inmiddels is hij 28 doelpunten verder en verkaste hij voor ruim twaalf miljoen euro naar Ajax.

Een jaar geleden kreeg Akpom niet eens een rugnummer bij Middlesbrough
© Pro Shots

Het verhaal van de nieuwe Ajax-spits Akpom is een bijzondere. De loopbaan van de 27-jarige Engelsman verliep de afgelopen jaren met horten en stoten. 29 treffers in 131 wedstrijden voor PAOK Saloniki, zes treffers in zestien duels voor St. Truiden, nul uit tien bij Brighton & Hove Albion en zeven goals in 41 optredens voor Hull City. Geen cijfers waar een spits doorgaans mee te koop loopt.

Ook bij Middlesbrough verliep het moeizaam. De aanvaller kwam medio 2020 naar de Championship-club, maar had de clubleiding na twee jaar (en een verhuurperiode) nog niet kunnen overtuigen. Een jaar geleden mocht hij zelfs vertrekken bij Middlesbrough, dat hem dan ook geen rugnummer gaf.

De club uit Noordoost Engeland kampte echter met een spitsenprobleem in de voorbereiding en dus werd Akpom er weer bij gehaald. Hij greep zijn kans en beleefde het beste seizoen van zijn leven. In 38 competitieduels scoorde hij 28 keer. Dat leverde hem een transfer op naar Ajax. De grote vraag is of Akpom de stijgende lijn kan doortrekken en serieuze concurrentie kan bieden aan Brian Brobbey.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.