Akpom had Ajax-knoop snel doorgehakt

Reacties

Voor de Ajax-fans duurde het gevoelsmatig een eeuwigheid, maar Chuba Akpom sprak van een 'snelle deal' na zijn transfer naar Ajax. Woensdag werd zijn overstap van Middlesbrough naar Amsterdam officieel, hij tekende voor vijf jaar.

Akpom had Ajax-knoop snel doorgehakt
© Pro Shots

Akpom kwam deze week naar Nederland toe om de laatste formaliteiten af te ronden. Hij gaat bij Ajax spelen met rugnummer 10, dat Dusan Tadic hiervoor droeg. 'Ik ben natuurlijk heel erg blij om bij Ajax te gaan tekenen. Het is een grote, speciale club met een mooie geschiedenis. Het was dan ook geen moeilijke beslissing', sprak de Engelsman uit op de clubwebsite.

'Het was een snelle deal. Er waren meerdere clubs geïnteresseerd, maar toen Ajax kwam wist ik direct dat ik naar Amsterdam wilde', aldus Akpom. De spits kan niet wachten op zijn eerste minuten. 'Ik stel me voor hoe de Johan Cruijff Arena eruitziet als het stadion helemaal vol zit. Ik vind de doelen het mooist, omdat ik hier veel wil gaan scoren.'

Akpom werd vorig seizoen topscorer van het Championship, hij maakte 28 doelpunten voor Middlesbrough. De 27-jarige aanvaller werd opgeleid door Arsenal. We analyseerden de nieuwe spits van Ajax op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.