Een historisch Europees seizoen van Feyenoord komt woensdag ten einde

Reacties

Feyenoord sluit woensdagavond een historisch seizoen af, hopelijk met de Conference League-trofee in de hand. Nooit eerder was het seizoen zo lang en zo vol voor de Rotterdammers.

Een historisch Europees seizoen van Feyenoord komt woensdag ten einde
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

De wedstrijd tegen AS Roma wordt de 54ste officiële wedstrijd van Feyenoord. Het seizoen begon op 22 juli met een uitwedstrijd tegen FC Drita en dat betekent dat het seizoen voor Feyenoord 307 dagen (of tien maanden en drie dagen) duurde. Nooit eerder kwam Feyenoord tot deze aantallen: het vorige recordseizoen was 2001/02. In het jaar van de UEFA Cup-winst was de 51ste wedstrijd het laatste duel van het seizoen.

Ook het Europese doelpuntenrecord verpulvert Feyenoord. Al in de kwartfinale van de Conference League ging de finalist over het oude record van Ajax (35 in het seizoen 2018/19) heen, daarna scoorde Feyenoord nog zesmaal. Inmiddels heeft de formatie uit Rotterdam-Zuid 43 doelpunten gemaakt in Europa dit seizoen. Een record dat zomaar eens voor de eeuwigheid kan zijn en dat woensdag nog aangescherpt kan worden.

Ook het aantal overwinningen in Europa maakt het seizoen van Feyenoord uniek. Tegen AS Roma kan de club zijn dertiende overwinning boeken. Zelfs als er verloren wordt in Tirana, is Feyenoord de club met de meeste Europese overwinningen van het seizoen. Champions League-finalist Liverpool kan via Real Madrid op elf overwinningen eindigen, voor AS Roma zou de winst op Feyenoord de tiende zege in Europa betekenen. Van alle clubs bereikten verder alleen FK Bodø/Glimt en FC Kopenhagen de dubbele cijfers als het gaat om Europese overwinningen.

Meer over het Conference League-avontuur van Feyenoord lezen? Bestel hier onze luxe Feyenoord-special. Als abonnee krijg je twintig procent korting en hoef je geen verzendkosten te betalen.

Nog geen PRO-abonnee? Word hier lid en krijg de special erbij!
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.