'Een hele eer om als icoon de beker uit te reiken aan AZ'

Mocht AZ donderdagavond de bekerfinale winnen van PSV dan zal Hugo Hovenkamp de prijs uitreiken aan de Alkmaarders. De oud-verdediger noemt dat een hele eer.

'Een hele eer om als icoon de beker uit te reiken aan AZ'

De vroegere linksback speelde voor AZ 304 duels tussen 1975 en 1983. Hij won een landstitel en drie keer de KNVB-beker. Na zijn actieve loopbaan bekleedde Hovenkamp diverse functies bij AZ. Inmiddels is hij scout.

'Bij een vergadering van de scouts werd verteld dat de beker zou worden uitgereikt door een icoon van AZ. Na een heel kort beraad was de keuze op mij gevallen', kreeg ik te horen. 'Ik vind dat een hele eer. Het is fantastisch om gekozen te worden tot icoon van AZ.'

'Mijn persoonlijk mooiste overwinning in de bekerfinale is die van 1978 op Ajax. Dat was toch de grote broer destijds. Hoewel wij een betere ploeg hadden op dat moment, was dat in Noord-Holland heel belangrijk. Die uit 1978 was mooi omdat het de eerste was, maar die van 1981 tegen Ajax was voor AZ eigenlijk mooier. Ik was zelf toen geschorst, maar AZ speelde Ajax toen helemaal weg. Ze hadden geen kans. Het werd 3-1.' Beluister vanaf 14.45 uur op VI Radio het gehele interview met Hugo Hovenkamp.

Voor VI Radio zie ook de banner links bovenaan onze homepage. Klik op de banner en u wordt continu bijgepraat over het laatste voetbalnieuws.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
  • Meer over

  • AZ
Gerelateerde artikelen