Een dag niet gescoord is een dag niet geleefd voor getergde Lewandowski

Reacties

FC Köln gaat een lastige wedstrijd tegemoet in speelronde 6 van de Bundesliga. Niet alleen omdat het schier ongenaakbare Bayern München op bezoek komt, ook omdat een getergde Robert Lewandowski aan de aftrap zal verschijnen. Hem overkwam doordeweeks iets wat hem niet zo heel vaak gebeurt.

Een dag niet gescoord is een dag niet geleefd voor getergde Lewandowski
© Pro Shots
1. FC Köln
1. FC Köln
1 - 2
Bayern München
Bayern München

Bayern ontsnapte afgelopen dinsdag aan puntenverlies in de groepsfase van de Champions League, tegen Lokomotiv Moskou ging het bijna verkeerd. Lewandowski stond de hele wedstrijd binnen de lijnen, maar kon voor de verandering eens niet een directe bijdrage leveren aan de goals van Bayern. Via Leon Goretzka (assist Benjamin Pavard) en Joshua Kimmich (assist Javi Martínez) werd er met 1-2 gewonnen in Rusland.

Het komt niet vaak voor dat Lewandowski, zeker als hij een hele wedstrijd meedoet, niet tot scoren komt of een teamgenoot laat scoren. De topschutter is ook dit seizoen weer ouderwets op dreef met tien doelpunten in vijf competitieduels, het klinkt niet eens meer vreemd in de oren dat de Pool twee op één loopt in de Bundesliga.

Robert Lewandowski in de Bundesliga: 326 wedstrijden, 246 goals
© Pro Shots
Robert Lewandowski in de Bundesliga: 326 wedstrijden, 246 goals

Lewandowski lijkt beter dan ooit te voren. Vorig seizoen beleefde hij statistisch gezien zijn beste seizoen uit zijn carrière, met 34 goals in de Duitse competitie en ook nog eens vijftien in de Champions League. Lewa lag vorig seizoen lang op koers om een stokoud record te bereiken/verbeteren. Vlak voordat de uitbraak van de coronacrisis het internationale voetbal voor een periode stillegde, kon hij zich meten met het recordjaar van Gerd Müller.

De iconische spits kreeg in het seizoen 1971/72 voor elkaar wat nooit iemand eerder in Duitsland lukte: veertig keer scoren in één seizoen. Met een bizar gemiddelde onderstreepte Der Bomber zijn status als doelpuntenmachine, Lewandowski kwam er vorig seizoen angstvallig dicht bij in de buurt. Tot aan eind februari liep hij gelijk op, maar uiteindelijk kwam de Poolse spits tot slechts 34 goals.

Dit seizoen is de fundering voor een nieuwe aanval op Müllers record opnieuw gelegd en de kans is groot dat als Lewandowski speelt tegen FC Köln, hij ook scoort. Een blik op zijn duels tegen Duitse clubs kan namelijk bijna als lachwekkend worden bestempeld: tegen veel Bundesliga-club kan hij bijna een gemiddelde van een goal per ontmoeting noteren. Van de 22 goals in 23 duels met VfL Wolfsburg tot aan de 19 treffers in 15 ontmoetingen met FC Augsburg. Komende tegenstander FC Köln is gewaarschuwd en normaal gesproken telt een gewaarschuwde club voor twee. Maar Lewandowski in deze vorm stop je ook niet af met dubbele dekking.


De favoriete tegenstanders van Lewandowski

Tegenstander Duels Goals
VfL Wolfsburg 23 22
Schalke 04 23 20
FC Augsburg 15 19
Werder Bremen 21 19
Borussia Dortmund 21 18
SC Freiburg 16 17
Hamburger SV 17 16
FSV Mainz 05 19 16
Hannover 96 17 15
Eintracht Frankfurt 21 15
FC Köln 14 12
Hertha BSC 18 12
1899 Hoffenheim 21 12

De zesde speelronde in de Bundesliga:


Vr 30 okt. 2020

Za 31 okt. 2020

Zo 1 nov. 2020

Ma 2 nov. 2020

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.