Eddy Achterberg terug bij Schalke

Eddy Achterberg keert deze zomer terug bij Schalke 04. De 56-jarige Nederlander maakt in het kielzog van de nieuwe hoofdtrainer Jupp Heynkes zijn comeback bij Die Königsblauen. Achterberg, die van 1998 tot 2000 onder Stevens werkte bij Schalke, wordt de komende twee jaar een van de assistenten van Heynkes.

Eddy Achterberg terug bij Schalke

Schalke 04 heeft met het vastleggen van Heynkes de veelbesproken speurtocht naar een nieuwe trainer achter de rug. De huidige trainer van Athletic de Bilbao, die evenals Achterberg voor twee jaar tekende, keert na acht jaar terug als trainer in de Bundesliga.

De zoektocht van Schalke 04 kreeg legendarische proporties. Elke week verscheen en verdween er wel weer een nieuwe naam op het kandidatenlijstje. Vooral een Nederlandse coach zou de voorkeur hebben. Maar Bert van Marwijk, Johan Neeskens en Louis van Gaal vielen om uiteenlopende redenen af, zoals ook Felix Magath, Christoph Daum, Christian Gross, Bernd Schuster niet aan de slag gingen in Gelsenkirchen.

Gezien de vele kandidaten die de revue passeerden, kan Heynkes (58) als zoveelste keus worden bestempeld. Rudi Assauer verwierp die gedachtegang. 'We hebben een trainer vastgelegd, die vanaf het begin voor ons de eerste keus was', zei de manager. Half mei spraken Heynkes en Schalke voor het eerst met elkaar.

De invulling van de technische staf leek een dienstverband in de weg te staan. Schalke voelde er weinig voor de huidige assistenten aan de kant te schuiven. De oplossing was een uitbreiding met onder meer Achterberg en conditietrainer Uwe Speidel. Achterberg was afgelopen seizoen als trainer van Jong FC Twente actief.

Bekijk hier al onze video's