Ebecilio verkiest buitenlands avontuur boven rentree in Eredivisie

Reacties

Lorenzo Ebecilio staat na zijn vertrek uit Japan voor een nieuw buitenlands avontuur. De 29-jarige aanvaller kan zijn carrière voortzetten in drie verschillende landen.

Ebecilio verkiest buitenlands avontuur boven rentree in Eredivisie
© Pro Shots

Ebecilio brak een decennium geleden onder Frank de Boer door bij Ajax, waar hij tweemaal kampioen werd en in januari 2013 een transfer naar Metallurg Donetsk verdiende. Die stap vormde het begin van een behoorlijke wereldreis: via FK Qabala, Mordovia Saransk, Anzhi Makhachkala, APOEL Nicosia en Rode Ster Belgrado kwam hij afgelopen zomer in Japan terecht bij Jubilo Iwata.

Sinds zijn vertrek bij Iwata is Ebecilio op zoek naar een nieuwe werkgever. Deze zomer deed zich de mogelijkheid voor om weer in de Eredivisie aan de slag te gaan: VVV-Venlo informeerde naar zijn situatie, maar Ebecilio wil in deze fase van zijn loopbaan liever in het buitenland aan de slag.

Daarvoor heeft hij opties genoeg: uit Saoedi-Arabië heeft Al-Qadisiya interesse, maar de aanvaller kan ook naar Zuid-Korea of Indonesië, waar Bali United belangsteling heeft getoond. Bij die club staan met Melvin Platje en Stefano Lilipaly al twee Nederlanders onder contract.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.