Ebecilio laat zich gelden tijdens proefperiode bij FC Emmen

Lorenzo Ebecilio heeft zijn kans gegrepen om zich te bewijzen bij FC Emmen. De aanvaller is momenteel op proef bij de promovendus en speelde mee in de tweede helft van het oefenduel met de amateurs van VV Drenthina. Ebecilio kwam tweemaal tot scoren en droeg daarmee bij aan de 0-7 overwinning van Emmen.

Ebecilio deed vrijdag al een halfuur mee in de gewonnen oefenwedstrijd tegen DZOH (0-1) en mocht zich ditmaal een volledige helft laten zien aan trainer Dick Lukkien. Hij kwam binnen de lijnen bij een 0-4 stand, die werd bereikt door doelpunten van Jasin-Amin Assehnoun, Remi van Ekeris, Keziah Veendorp en Ole Romeny.

Na de rust stuurde Lukkien elf nieuwe spelers het veld in, onder wie Ebecilio. De voormalig Ajacied maakte er 0-5 van na een één-twee met Ben Scholte en schoot vervolgens de 0-6 binnen op aangeven van Teun Bijleveld. Laatstgenoemde bepaalde de eindstand op 0-7. Vlak voor tijd was ook Maikel Kieftenbeld dicht bij een treffer via de onderkant van de lat, maar volgens de arbitrage passeerde de bal de doellijn niet.

Ebecilio is inmiddels dertig jaar oud en transfervrij sinds zijn vertrek bij het Cypriotische Achyronas Liopetriou. De aanvaller zet bij Emmen in op een terugkeer in de Eredivisie. In die competitie speelde hij namens Ajax reeds 38 wedstrijden, waarvan de laatste op 6 mei 2012.

In het najaar van 2021 sprak VI's Dave Aalbers nog met Lorenzo Ebecilio. Lees het bijzondere levensverhaal van de aanvaller via VI PRO: