Ebecilio helpt Rode Ster op gang in Champions League

Lorenzo Ebecilio heeft met zijn nieuwe werkgever Rode Ster Belgrado een grote stap richting de derde voorronde van de Champions League gezet. De ex-Ajacied won met 3-0 van Süduva, hij nam de openingstreffer voor zijn rekening. Eerder op de dinsdag werd FC Basel verrast door PAOK Saloniki.

PAOK Saloniki
2 - 1
FC Basel
FC Basel

De verliezer van het duel tussen de clubs uit Griekenland en Zwitserland speelt in de derde voorronde van de Europa League mogelijk tegen Vitesse, dat zelf eerst met FC Viitorul moet zien af te rekenen. PAOK, twee seizoenen geleden nog uitgeschakeld door Ajax, verraste het sterker geachte FC Basel. Via Cañas en Aleksandar Prijovic kwam de club op een 2-0 voorsprong, Albian Ajeti maakte in de slotfase nog het belangrijke uitdoelpunt voor de Zwitsers. Ricky van Wolfswinkel kwam niet in actie voor FC Basel, hij zat de hele wedstrijd op de bank.

Rode Ster Belgrado
3 - 0
Sudova Marijampole

Rode Ster kwam niet in de problemen tegen Süduva uit Litouwen. De beul van APOEL Nicosia - in de eerste voorronde werd de kampioen van Cyprus verrassend uitgeschakeld - keek al na ruim een half uur tegen een 2-0 achterstand aan. Ebecilio maakte na 22 minuten op mooie wijze de 1-0 (zie video onder). Na een korte corner kreeg hij de bal op 25 meter van het doel en met een bekeken schot vond hij de rechterhoek. Nemanja Radonjic verdubbelde de marge tien minuten voor rust, in de tweede helft maakte hij er ook 3-0 van.