Dzeko productief, Besiktas ook in Oekraïne kansloos

Manchester City en Dinamo Kiev plaatsten zich met ruime overwinningen voor de volgende ronde in de Europa League. Het doek viel voor Napoli en VfB Stuttgart.

Villarreal-Napoli 2-1Met Napoli verdween de laatste Italiaanse vertegenwoordiger in Europa League. De ploeg van trainer Walter Mazzarri ontbeerde het geluk om ten koste van Villarreal verder te gaan. Nadat Marek Hamsik de gasten in El Madrigal de score had geopend, behoedde het aluminium tot twee keer toe Villarreal voor meer tegentreffers.

Villarreal, dat vorige week Napoli in Italië op 0-0 hield, stelde nog in de eerste helft orde op zaken. Nilmar tekende drie minuten voor rust voor de gelijkmaker. In de extra tijd van de eerste helft sloeg de Spaanse ploeg nogmaals toe. Giuseppe Rossi bracht met wat geluk de 2-1 op het scorebord. Doordat Juan Zuniga het schot van richting veranderde, was doelman Morgan de Sanctis kansloos. Ondanks een slotoffensief van Napoli veranderde er niets in de stand en was het succes van Villarreal een feit.

Manchester City-Aris Saloniki 3-0Vier dagen na zijn eerste Manchester City-doelpunt in het FA Cup-duel met Notts County deed Edin Dzeko wederom van zich spreken. De Bosnische aanvaller legde binnen een kwartier de basis voor het Europese succes van The Citizens. Aris Saloniki had weinig in te brengen tegen de twee treffers van Dzeko en incasseerde een kwartier voor het einde ook nog een treffer van Yaya Touré.

VfB Stuttgart-Benfica 0-2VfB Stuttgart kan zich helemaal gaan richten op de strijd tegen degradatie uit de Bundesliga. Het Europese avontuur eindigde door toedoen van Benfica, dat na de 2-1 zege op eigen veld ook in de return als winnaar uit de bus kwam. Dankzij Eduardo Salvio kon Benfica al na een half uur een voorschot nemen op de volgende ronde. Oscar Cardozo maakte twaalf minuten voor tijd een einde aan de illusies van VfB Stuttgart, waar Khalid Boulahrouz na 61 minuten werd gewisseld.

Paris Saint-Germain-BATE Borisov 0-0De late gelijkmaker van Peguy Luyindula in Wit-Rusland bleek voor Paris Saint-Germain voldoende voor een plaats in de achtste finales. BATE Borisov bracht de gehavende Franse ploeg in Parijs wel aan het wankelen. De kampioen van Wit-Rusland verzuimde het met name in de tweede helft af te maken, zoals ook PSG naliet de wedstrijd voortijdig te beslissen.

Dinamo Kiev-Besiktas 4-0Voor Besiktas was na de 4-1 nederlaag op eigen veld weinig reden voor optimisme. De Turkse ploeg kreeg bij Dinamo Kiev opnieuw een pijnlijke nederlaag te slikken. De ploeg van trainer Bernd Schuster slaagde er dit keer niet in de eer te redden.

Sporting Braga-Lech Poznan 2-0Sporting Braga dankte zijn plaats bij de laatste zestien in de Europa League aan het Braziliaanse duo Alan en Lima. De twee scoorden in het eerste half uur één keer. Het was genoeg om zich ten koste van Lech Poznan voor de derde keer in vijf jaar te plaatsen voor de achtste finales. Foto: VI Images