'Dynamische' Wijnaldum onder de loep in Spanje: 'Zijn beste jaren zijn voorbij'

Reacties

Georginio Wijnaldum is op weg naar Barcelona en daar pakken de Spaanse media groot mee uit. De dertigjarige Oranje-international wordt eens flink onder de loep genomen.

'Dynamische' Wijnaldum onder de loep in Spanje: 'Zijn beste jaren zijn voorbij'
© Pro Shots

Denk je dat Wijnaldum een goede aanwinst zou zijn voor Barcelona? Die vraag stelt Mundo Deportivo de lezers op de website. De Nederlander zal verheugd naar het resultaat van de poll kijken. Na bijna vierduizend stemmen denkt ruim 65 procent dat het aantrekken van Wijnaldum inderdaad een goede zet is voor Barcelona, waar een driejarig contract voor hem klaar zou liggen.

Het Spaanse medium trakteert de Nederlandse middenvelder, die transfervrij vertrekt bij Liverpool, op een rapport. Zo wordt hij beoordeeld op fysieke kracht (9), snelheid (7), tactisch gevoel (8), balgevoel (7), diepte (9), koppen (8), schot (7), rechterbeen (9), linkerbeen (6), dribbelen (8) en bal veroveren (8). 'De Nederlandse international legt veel intensiteit in zijn spel en is sneller dan hij lijkt. Hij bestrijkt vele meters op het veld, maar heeft niet het balgevoel van een middenvelder die opgeleid is in La Masia. Zijn kracht zorgt ervoor dat hij tegenstanders de bal kan ontnemen en zijn grote kracht is om de ruimtes in te duiken', zo klinkt de analyse.

Ook bij SPORT legt men de voors en tegens van Wijnaldum tegenover elkaar. 'Hij is een solide middenvelder die niet snel geblesseerd is. Hij kenmerkt zich door de dynamiek in zijn spel en Koeman waardeert zijn intensiteit en zijn fysiek. Daarnaast wordt zijn mentaliteit altijd benadrukt door coaches en teamgenoten. Wijnaldum is een teamspeler die een enorme leegte achterlaat bij Liverpool. Hij groeit in grote wedstrijden en maakt teamgenoten beter. Bovendien kent Koeman, mocht hij coach blijven, hem goed van zijn periode bij Oranje', zo worden de voordelen opgesomd.

De nadelen? 'Hij is dertig jaar oud en als fysieke speler zijn zijn beste jaren voorbij. Hij staat mogelijk ook minuten van jongere middenvelders in de weg. In 4-3-3 kan hij Sergio Busquets of Frenkie de Jong vergezellen op het middenveld, bij 3-5-2 zal hij meer in de rol van Pedri gaan spelen. Spelers als Ilaix Moriba, Riqui Puig, Nico González en Álex Collado zullen het lastiger krijgen om aan spelen toe te komen. Omdat zijn komst een verzoek van Koeman is, hangt het succes van Wijnaldum bij Barcelona mogelijk af van het feit of de Nederlandse coach überhaupt mag blijven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.