Dure treffer Blackburn tegen ManUnited

Manchester United kwam tegen Blackburn Rovers niet verder dan een 1-1 gelijkspel in het eerste halve finaleduel om de League Cup. Op Old Trafford hadden the Mancunians de handen vol aan de bezoekers.

Blackburn Rovers reist met het voordeel terug naar Ewood Park waar de ploeg van Graeme Souness over twee weken moet proberen voor het tweede opeenvolgende jaar een ticket voor de finale te veroveren.

Manchester had aanvankelijk kansen genoeg om een ruime voorsprong te nemen. Maar met name Ruud van Nistelrooy sprong erg slordig om met de kansen. Zo hielp hij twee grote mogelijkheden om zeep. Toch nam ManU de leiding. Paul Scholes werkte in de 55ste minuut in twee pogingen de bal achter Brad Friedel.

Lang genieten van de voorsprong kon Manchester niet. Binnen drie minuten stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte, nadat David Thompson helemaal vrijgelaten een voorzet van Keith Gillespie binnenknikte.

The Red Devils kregen nog een handvol kansen op de winst, maar ze slaagden er niet in om met een zege naar Blackburn af te reizen. Doelman Friedel mag daarvoor de zeventienjarige James McEveley bedanken, die in de slotfase nog een inzet van Ole Gunnar Solskjær van de lijn haalde.