Dure plaspauze in België, Colombianen houden hoofd koel

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Dure plaspauze in België, Colombianen houden hoofd koel

'Tijdens de rust was ik naar het toilet geweest, maar tijdens de tweede helft voelde ik het opnieuw opkomen en tegen het einde van de wedstrijd moest ik echt heel dringend. Wat moest gebeuren, gebeurde.'
• Het is de zakelijke terugblik van Philippe Janssens op een bizar moment. De speler van Eendracht Aals riskeert een boete tussen de 60 en 350 euro voor wildplassen. In de slotfase van het competitieduel met KFC Izegem leegde hij schuin naast het doel van de tegenstander zijn blaas, op het moment dat zijn ploeg de winnende 3-1 liet aantekenen. Korpschef Curd Neyrinck stelt een onderzoek in naar het voorval, te zien vanaf 4.04 minuut. (Het Laatste Nieuws)

'Ik heb met Kaká (Orlando City SC, red.) gesproken en hij is enorm enthousiast. Als je dat hoort van een van de grootste namen uit het voetbal, krijg je vanzelf zin om in de MLS te spelen.'
Ronaldinho slijt zijn dagen als voetballer in tijdelijke ruste op evenementen als die van David Beckham. In het door de Engelsman georganiseerde benefietduel voor Unicef liet de 35-jarige Braziliaan zien dat hij zijn magistrale balbehandeling nog altijd niet kwijt is. Na afloop zei hij open te staan voor een nieuwe club en bleek erg enthousiast over Amerika. Wij juichen dit toe, want Ronaldinho is het nog altijd niet verleerd, zo tonen deze beelden van afgelopen weekend maar weer eens aan.  

Fazendo o que amo e ajudando essa linda causa! #matchforchildren #unicef

Een video die is geplaatst door Ronaldo de Assis Moreira (@ronaldinhooficial) op

• De sfeer zit er goed in bij Colombia, in aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Argentinië van dinsdagnacht. De spelers van het nationale elftal waagden zich, met Real Madrid-middenvelder James Rodríguez in het midden van de kleedkamer, ook maar eens aan de kop-de-bal-over-en-in-de-vuilnisbak-challenge. Het plezier spat ervan af.

• Als de sublieme hakgoal van Oranje-spits Bas Dost op de training een voorbode is voor de vriendschappelijke interland tegen Duitsland, mogen we niet klagen!

'Het voelde een beetje als een soort verjaardagscadeau voor mijn achttiende verjaardag.'
• Dat Ajax Vaclav Cerny een nieuw contract onder zijn neus duwde, deed de Tsjechische belofte goed. De nu achttienjarige jeugdinternational, die in 2013 van FK Pribram naar Amsterdam overkwam, blikt op de clubsite terug op het heugelijke moment. Cerny maakt deel uit van de beloftevolle A1 en ligt tot medio 2018 vast.  

• Met welk team speelt hij? Stelt hij zichzelf en/of zijn maatje Kingsley Coman (links) op? En welke tactiek hanteert Paul Pogba? Helaas blijven al deze vragen onbeantwoord, maar één ding is zeker: ook de Juventus-middenvelder speelt de nieuwste Football Manager. (FFF.tv)

'Er zijn vele mooie dingen in het leven, maar mijn grootste liefde is voetbal.'
Deze woorden van Sami Khedira zijn begrijpelijk, als je bedenkt dat hij door een serieuze knieblessure al maanden langs de kant staat. Maar sinds de verhalen rondzingen dat de clubgenoot van Pogba er een relatie op nahoudt met Sylvie Meis, komen dergelijke teksten in een heel ander daglicht te staan. Sylvie weet in ieder geval op welke plaats ze staat bij de Duits international. (Kicker)

'Ik zat bij een vriend in de auto toen ik werd gebeld. Ik dacht dat het een grap was, dus belde mijn zaakwaarnemer. Die nam niet op.'
• Bondscoach Dunga riep Atletico Mineiro-verdediger Jemerson op als vervanger van de geschorste David Luiz, maar de 23-jarige Braziliaan kon het zelf niet geloven toen hij daar zelf van in kennis werd gesteld. Doordat zijn zaakwaarnemer niet opnam, zat hij nog langer dan gewenst in spanning of de Braziliaanse Frans Bauer bij hem op de stoep zou staan voor een aflevering van Bananasplit. 'Maar even later kreeg ik het bevestigd en viel het kwartje: dit is een droom die uitkomt', zei hij op een persconferentie in aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Peru van dinsdagnacht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.