Duracell Harry: hij kost dan wel 87 miljoen, maar Maguire is altijd van de partij

Reacties

De uitschakeling in de Europa League betekende voor Harry Maguire het einde van een bijzonder lang seizoen. De Engelse verdediger maakte in het seizoen 2019/20 de meeste speelminuten van alle spelers ter wereld.

Duracell Harry: hij kost dan wel 87 miljoen, maar Maguire is altijd van de partij
© Pro Shots

Op 11 augustus trapte Maguire met Manchester United het Premier League-seizoen af. De centrumverdediger speelde vervolgens iedere seconde van de 38 competitiewedstrijden. Hij was de eerste veldspeler die dat namens Man United presteerde sinds Gary Pallister in het seizoen 1994/95.

In de toernooien om de League Cup en de FA Cup kreeg Maguire een aantal keer rust, maar kwam hij nog steeds bovengemiddeld vaak in actie, terwijl de Engelsman ook in de Europa League de veldspeler was met de meeste speelminuten achter zijn naam.

In totaal kwam Maguire dit seizoen tot 61 officiële wedstrijden, slechts twee keer werd hij daarin gewisseld: in het FA Cup-duel met Tranmere Rovers (Maguire had toen één doelpunt en twee assists achter zijn naam en het stond 0-6) en in de Europa League-wedstrijd tegen AZ (bij een 4-0 voorsprong). Ook bij de Engelse nationale ploeg speelde Maguire iedere minuut van de zes interlands van dit seizoen.

Alles bij elkaar opgeteld komt Maguire uit op 5.502 speelminuten in het seizoen 2019/20. Victor Nelsson van FC Kopenhagen is de nummer twee op de lijst, Wolverhampton Wanderers-doelman Rui Patrício completeert de topdrie. Zijn ploeggenoot João Moutinho speelde dit seizoen namens club en land één wedstrijd meer dan Maguire, maar manager Nuno Espírito Santo gunde zijn sterkhouder meer rust door hem veel vaker te wisselen.

Hoewel er dit seizoen nog een aantal duels in de slotfase van de Champions League en Europa League op het programma staan, is Maguire niet meer in te halen. Van de nu nog actieve spelers heeft Manuel Neuer de meeste minuten achter zijn naam (4.770), maar de Bayern München-doelman kan ook in het meest gunstige geval niet in de buurt van de United-verdediger komen.

Speler Club Duels Minuten
1. Harry Maguire Man United 61 5502
2. Victor Nelsson Kopenhagen 59 5366
3. Rui Patrício Wolves 59 5310
4. Conor Coady Wolves 57 5130
5. Jan Oblak Atlético 55 4986
6. Callum McGregor Rangers FC 56 4974
7. Tim Ream Fulham 56 4971
8. Rúben Dias Benfica 55 4950
9. Lukas Hradecky Leverkusen 55 4950
10. Virgil van Dijk Liverpool 54 4920
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer H. Maguire
Meer over H. Maguire
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.