Internazionale heeft ook zijn tweede competitieduel omgezet in een zege. Joaquín Correa beleefde in Verona een droomdebuut voor de Nerazzurri.

Hellas Verona
1 - 3
Internazionale

De naam Denzel Dumfries viel donderdag bij de bekendmaking van de Oranje-selectie. Louis van Gaal had toch plaats in zijn keurkorps ondanks een gebrek aan wedstrijdritme voor de verdediger. 'Mijn medici zeggen dat Dumfries een natuurlijke conditie zal hebben, en dat het wel mee zal vallen (met het gebrek aan ritme, red.). Dan ben ik gek als ik hem niet zou selecteren.'

Dumfries zal zich maandag in Zeist melden met slechts zes minuten op zijn teller. De rechtsback kreeg vorige week bij zijn debuut voor Internazionale die beperkte speeltijd. Op bezoek bij Verona bleef de Oranje-international vrijdag de hele wedstrijd aan de kant, in tegenstelling tot Stefan de Vrij. Die maakte de negenig minuten vol.

Vanaf de bank zag Dumfries hoe Inter zich moest terugknokken van een achterstand. Ivan Ilic profiteerde na een kwartier van een slechte pass van doelman Samir Handanovic. Kort na rust tekende Lautaro Martínez voor de gelijkmaker. Ondanks verwoede pogingen dreigde puntenverlies voor de kampioen.

In de 83ste minuut werd dat voorkomen. Correa, die donderdag op huurbasis (met verplichte optie tot koop) werd overgenomen van Lazio, zorgde voor de bevrijding. Op aangeven van Matteo Darmian kopte de Argentijnse aanvaller de 1-2 binnen om in de extra tijd zijn droomdebuut nog mooier te maken door ook de 1-3 voor zijn rekening te nemen.