Dumfries krijgt de tijd bij Inter: 'Hij zal aan alles moeten wennen'

Reacties

Denzel Dumfries krijgt bij Internazionale de tijd om zijn draai te vinden. Coach Simone Inzaghi waakt voor te hoge verwachtingen rondom de rechtsback, die onlangs werd overgenomen van PSV.

Dumfries krijgt de tijd bij Inter: 'Hij zal aan alles moeten wennen'
© Pro Shots

Dumfries blonk bij het Nederlands elftal uit op het afgelopen EK en verdiende daarmee een absolute droomtransfer naar Inter, waar hij is aangetrokken als de opvolger van de naar Paris Saint-Germain vertrokken Achraf Hakimi. Dumfries gaat in Italië spelen met rugnummer 2 en zou zaterdag, in de thuiswedstrijd tegen Genoa, zijn competitiedebuut in de Serie A kunnen gaan maken. De wedstrijdselectie van Inter is op het moment van schrijven nog niet bekendgemaakt.

Inter werd vorig seizoen kampioen van Italië, maar verloor naast Hakimi ook hoofdtrainer Antonio Conte en topscorer Romelu Lukaku. Vicevoorzitter Javier Zanetti liet dan ook al optekenen dat hij 'een moeilijk seizoen' verwacht voor Inter. Inzaghi weigert echter om verstoppertje te spelen: 'We zijn erg ambitieus. Ik wil geen voorspellingen doen, maar de motivatie zal het verschil maken en mijn spelers hebben laten zien dat ze erg graag willen. Daarom heb ik veel vertrouwen', zei de opvolger van Conte.

Over zijn selectie maakt Inzaghi zich geen zorgen. 'Edin Dzeko is gekomen en zou ook zonder het vertrek van Lukaku een van mijn verzoekjes zijn geweest. Hakan Calhanoglu kennen we allemaal goed en Denzel Dumfries is een erg interessante speler. Hij zal even de tijd nodig hebben om aan alles te wennen. En dan is er ook nog Federico Dimarco, die twee jaar ervaring heeft opgedaan bij Hellas Verona. We gaan spelen met de Scudetto op onze borst en zullen er alles aan doen om er opnieuw een geslaagd seizoen van te maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.