Dumfries helpt op valreep Venezia-stunt in Milaan voorkomen

Reacties

Internazionale heeft zaterdag op de valreep drie punten gepakt. Het door corona geplaagde Venezia zag door toedoen van Denzel Dumfries een punt door de vingers glippen.

Dumfries helpt op valreep Venezia-stunt in Milaan voorkomen
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
2 - 1
Venezia
Venezia

Ondanks een corona-uitbraak – met vijf spelers met corona – wilde Venezia niets weten van uitstel van het duel met Inter. 'Het team dat we gaan opstellen is sterk en is klaar om Venezia te vertegenwoordigen als de leeuwen die we zijn', luidde het statement van de promovendus.

Venezia, waar Ridgeciano Haps een van de afwezigen was, toonde in Giuseppe Meazza ook het beloofde leeuwenhart. In de achttiende minuut werd dat onderstreept door de verrassende voorsprong. Thomas Henry kreeg wat ruimte en profiteerde daar met een rake kopbal van.

Het antwoord van Inter kwam in de veertigste minuut van Nicolò Barella. De middenvelder was er als de kippen bij nadat een schot van Ivan Perisic slechts ten dele was gekeerd door Venezia-doelman Luca Lezzerini.

Venezia protesteerde fel tegen de gelijkmaker, omdat in de aanloop naar de treffer Marco Modolo was geveld door een elleboog van Inter-spits Edin Dzeko. De arbitrage wees met steun van de VAR de claims van de hand. Een speler van Venezia was na het luchtduel namelijk aan de bal gekomen, hetgeen betekende dat er sprake was van een nieuwe aanval.

Met Dumfries als een van de drie verse krachten probeerde Inter-trainer Simone Inzaghi ruim een kwartier voor tijd zijn ploeg een noodzakelijke impuls te geven. Een tweede puntenverlies op rij dreigde voor de Nerazzurri, die vorige week genoegen hadden moeten nemen met een remise tegen Atalanta Bergamo.

Het verrassende scenario bleef in de kast met dank aan Dumfries. De Oranje-international gaf in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de voorzet, waaruit Dzeko koppend de 2-1 maakte. Inter verstevigde met de drie punten de koppositie in de Serie A, waar nummer twee AC Milan op vijf punten staat. Venezia blijft door de nederlaag in de gevarenzone.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Genoa
Genoa
0 - 0
Udinese
Udinese

Het schokeffect van het ontslag van Andriy Shevchenko heeft Genoa na de pijnlijke bekeruitschakeling in de Serie A een punt opgeleverd. Het eerste duel onder nieuwe trainer Alexander Blessin eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

In de slotfase dreigde het punt Genoa door de vingers te glippen. Udinese, waar Bram Nuytinck in de basis stond, kon echter niet profiteren van de rode kaart van Genoa-invaller Andrea Cambiaso in de 79ste minuut.

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
5
Lazio
38
18
10
10
77-58
+19
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.