Dumfries geloofde niet in een goede afloop tegen FC Groningen

Hij zorgde zelf voor de late winnende treffer, maar PSV-verdediger Denzel Dumfries hield stiekem al rekening met puntenverlies tegen FC Groningen.

Vijf minuten voor tijd veroverde Dumfries zelf de bal op het middenveld om vervolgens na een machtige sprint de 1-2 onder doelman Sergio Padt te schuiven. Dit terwijl Dumfries geen goed gevoel overhield aan de rest van het duel.

'In andere wedstrijden had ik altijd het gevoel dat het wel goed zou komen, dat gevoel had ik tegen FC Groningen niet', bekent Dumfries bij FOX Sports. 'Ze speelden goed, maar daarom is het des te lekkerder dat je alsnog met drie punten naar huis gaat.' PSV mag Dumfries danken dat het foutloos blijft in de Eredivisie. Bij de 1-1 leverde hij namelijk de assist, vlak nadat de bezoekers op achterstand waren gekomen.

'Het was een zware wedstrijd. We moeten het bij onszelf zoeken. We wisten van tevoren dat het hier een zware avond zou worden. Ze klapten erop, maar dat moeten wij ook doen. We lieten het na', aldus de kritische verdediger, die vlak voor tijd als een echte aanvaller de rust bewaarde bij het afronden. 'Op een gegeven moment zag je de benen opengaan en dan schiet je de bal er maar doorheen.'

De Jong
Luuk de Jong veroorzaakte de strafschop die PSV dwong tot achtervolgen. Arbiter Danny Makkelie wees naar de stip omdat de aanvaller Julian Chabot vasthield in het zestienmetergebied. 'Volgens mij werd ik door hem vastgehouden. Hij trekt mij een beetje naar beneden. Ik val eerst en neem hem mee in mijn val', beschrijft De Jong. 'Zuur dat hij hem geeft.'

De spits erkent dat PSV moeizaam draaide. 'Het was zeker niet goed. Tot de goal van FC Groningen waren we onszelf niet. Gelukkig maakten we nog voor rust de 1-1, anders waren ze met veel vertrouwen de kleedkamer uitgekomen. In de tweede helft probeerden we te drukken en kregen we kansjes. Gelukkig maakte Dumfries hem.'