Dumfries beschermt huilende ploeggenoot na uiterst pijnlijke ketser

Reacties

Internazionale had woensdag goede zaken kunnen doen in de Italiaanse titelstrijd, maar ging door een ongelooflijke ketser van Ionut Radu onderuit tegen Bologna (2-1). De doelman was na afloop in tranen; zijn ploeggenoten, en dan vooral Denzel Dumfries, namen hem in bescherming.

Dumfries beschermt huilende ploeggenoot na uiterst pijnlijke ketser
© Pro Shots
Bologna
Bologna
2 - 1
Internazionale
Internazionale

Radu keepte zijn eerste competitiewedstrijd van dit seizoen, en pas zijn tweede in totaal, en beleefde een avond om heel snel te vergeten. Hij werd in de eerste helft geklopt door Marko Arnautovic (1-1) en ging een kleine tien minuten gruwelijk in de fout bij de winnende goal van Nicola Sansone. Radu blunderde toen hij de bal naar een ploeggenoot wilde passen en dat werd afgestraft.

De 24-jarige Radu was na het laatste fluitsignaal ontroostbaar. De keeper ging huilend van het veld af en werd snel opgezocht door meelevende ploeggenoten. De Italiaanse televisie probeerde om de tranen van Radu van dichtbij in beeld te brengen, maar Dumfries voorkwam dat, door voor de camera te gaan staan.

Simone Inzaghi, de coach van Inter, had met Radu te doen. 'Het was natuurlijk een heel vervelend moment voor hem', zei de trainer na afloop. 'Helaas is dit het lot van een keeper: als een spits een grote kans mist wordt daar minder lang over gesproken dan over een fout van de doelman. Maar hij is nog jong en zal zich hiervan herstellen. Hij heeft een geweldige loopbaan voor zich.'

Door de nederlaag van Inter heeft AC Milan met nog vier speelronden te gaan de beste papieren om kampioen van Italië te worden. 'We hebben ons lot niet meer in eigen hand, maar we willen er toch in blijven geloven', besloot Inzaghi. Zijn ploeg speelt zondag uit tegen Udinese. 

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.