Duizelingwekkend Saoedisch bod op Mbappé hét onderwerp van gesprek

Reacties

Al-Hilal heeft een recordbod gedaan op Kylian Mbappé. Volgens meerdere media, waaronder L'Équipe en The Athletic, gaat het om een bedrag van 300 miljoen euro dat op de aanvaller van Paris Saint-Germain geboden is.

Duizelingwekkend Saoedisch bod op Mbappé hét onderwerp van gesprek
© Pro Shots

Omdat Mbappé nog maar een eenjarig contract heeft, stelde PSG hem voor een dilemma: bijtekenen of vertrekken. Dat eerste lijkt niet te gaan gebeuren, waardoor de aanvaller uit de selectie werd gezet. De clubs staan momenteel voor Mbappé in de rij, maar Al-Hilal laat er geen gras over groeien en wil doorpakken. Het bod bedraagt 300 miljoen euro en dat is een wereldrecord, want er is nog nooit zoveel geld op één speler geboden. Het oude record staat nog altijd op naam van Neymar, die in 2017 voor 222 miljoen euro de overstap van Barcelona naar PSG maakte.

Mocht PSG akkoord gaan en ook Mbappé zijn jawoord geven, dan kan hij in Saoedi-Arabië een monsterlijk salaris opstrijken. Naar verluidt ligt er daar een contract ter waarde van 700 miljoen euro per seizoen klaar. Volgens L'Équipe is ook Barcelona geïnteresseerd in Mbappé. PSG zou maandag telefonisch contact hebben met de Spaanse landskampioen, die bereid is spelers in de deal te betrekken.

Wat inmiddels als een paal boven water staat, is dat de clubs uit Saoedi-Arabië alles doen om wereldsterren naar het land te halen, zodat niet alleen het voetbal, maar ook het land een flinke boost krijgt. Al-Hilal probeerde het eerder al bij Lionel Messi, die voor Inter Miami koos. Al-Nassr hengelde Cristiano Ronaldo wel met succes binnen. Chelsea, Manchester United, Internazionale, Tottenham Hotspur en Real Madrid zijn de andere clubs met interesse voor Mbappé. Laatstgenoemde club lijkt er nog altijd het beste voor te staan. PSG denkt zelfs zeker te weten dat Mbappé al rond is met De Koninklijke.

Bekijk hier al onze video's
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.