Duitsland speelt Denemarken weg, emotionele avond voor Putellas

Reacties

Duitsland heeft in navolging van Spanje uitstekende zaken gedaan in de eerste groepswedstrijd op het EK in Engeland. De achtvoudig Europees kampioen was met oppermachtig tegen Denemarken en won met ruime cijfers. Topfavoriet Spanje kwam eerder op de vrijdag razendsnel op achterstand tegen Finland, maar stelde toch nog orde op zaken.

Duitsland speelt Denemarken weg, emotionele avond voor Putellas
© Imago
Duitsland
Duitsland
4 - 0
Denemarken
Denemarken

Duitsland was duidelijk een paar maten te groot voor Denemarken. Die Nationalelf had in de persoon van Felicitas Rauch al tweemaal het aluminium geraakt, alvorens Lina Magull na een kwart wedstrijd de score opende in het Brentford Community Stadium. Ze profiteerde van geblunder van verdedigster Stine Ballisager Pedersen. Magull stond ook aan de basis van de 2-0, want uit haar hoekschop kopte Lea Schüller raak.

Denemarken kwam er amper aan te pas en stichtte nauwelijks gevaar. Pernille Harder van Chelsea, UEFA's Speelster van het Jaar in 2018 en 2020, kon niet in stelling worden gebracht. Via Lena Lattwein en Alexandra Popp werd het ook nog 3-0 en 4-0. Gezien de krachtsverhoudingen mocht Denemarken, dat het duel met tien vrouwen eindigde door een tweede gele kaart voor Kathrine Møller Kühl, zich daar niet eens over klagen.

Spanje
Spanje
4 - 1
Finland
Finland

De verdediging van Spanje verkeek zich in de eerste minuut volledig op een pass van achteruit, waarna Linda Sällström via de binnenkant van de paal kon afwerken. Er waren slechts 48 seconden verstreken. Spanje knokte zich echter terug.

© Imago

Aanvoerster Irene Paredes kopte kiezelhard raak uit een hoekschop en maakte alweer haar vierde interlanddoelpunt tegen Finland. Tegen het einde van de eerste helft kopte Aitana Bonmatí eveneens prachtig raak. Een kwartier voor tijd besliste Lucía García, eveneens met een kopbal, de wedstrijd. In de blessuretijd maakte Mariona Caldentey er vanaf elf meter nog 1-4 van. 

De doelpuntenvieringen stonden steeds in het teken van Alèxia Putellas. De middenveldster van Barcelona, die onlangs werd uitgeroepen tot beste voetbalster van de wereld, scheurde een paar dagen voor de start van het toernooi haar kruisband af. Ze was vrijdag wel aanwezig in het stadion. Putellas nam de steunbetuigingen dankbaar in ontvangst en juichte fanatiek mee.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

EK Vrouwen

Stand Groep B EK Vrouwen 2022 England

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Denemarken
10
9
1
0
48-1
+47
28
2
Italië
10
8
1
1
37-5
+32
25
3
Bosnië-Herzegovina
10
6
0
4
19-17
+2
18
4
Malta
10
3
1
6
11-30
-19
10
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Voor de Oranje Leeuwinnen begint het EK zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Zweden. Oranje-bondscoach Mark Parsons moet nog alles bewijzen. Kan hij zijn belofte waarmaken en de komende weken heel Nederland verbazen? Lees er hieronder over in VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.