Duitsland overweegt One Love-beslissing FIFA aan te vechten

Reacties

De One Love-kwestie is allerminst beslecht. De Duitse bond overweegt de beslissing van de FIFA aan te vechten bij het Internationaal Sporttribunaal (CAS).

Duitsland overweegt One Love-beslissing FIFA aan te vechten
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
1 - 2
Japan
Japan

'De FIFA heeft ons verboden een symbool voor diversiteit en mensenrechten te dragen. Ze dreigt met sportieve sancties, zonder die concreet te maken', zei Steffen Simon, woordvoerder van de Duitse bond (DFB). 'De DFB bekijkt of de actie van de FIFA rechtmatig is.'

Volgens BILD wordt door de DFB overwogen een spoedarbitrage aan te vragen bij het CAS. In Qatar is er daarvoor een ad hoc-afdeling van het tribunaal opgezet om snel met een oordeel te kunnen komen.

Binnen 48 uur kan dan een uitspraak van het CAS worden verwacht. Aanvoerder Manuel Neuer zal zodoende sowieso bij de Duitse start van het WK tegen Japan van woensdag de veelbesproken band niet dragen, maar mogelijk wel tijdens de wedstrijden die daarna nog gaan volgen in Qatar.

Ook bondscoach Hansi Flick sprak zich dinsdag tijdens de persconferentie uit over de One Love-zaak. 'Een gele kaart zou geen probleem zijn geweest. Maar we hadden geen tijd om te reageren, omdat de FIFA het lang open heeft gelaten en dan nu dreigt met sancties. Ik vind het heel jammer dat je niet meer kunt opkomen voor de mensenrechten', aldus de keuzeheer.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.