Duitsers laconiek: 'Strafschoppen? Hopelijk duurt het niet zo lang'

Reacties

Horst Hrubesch, Duits voetbalicoon en thans bondscoach van de Duitse damesploeg, hoopt dat het in het allesbeslissende duel in en tegen Nederland van woensdagavond niet op strafschoppen aan hoeft te komen. Dat vertelde Hrubesch dinsdag op een persconferentie.

Duitsers laconiek: 'Strafschoppen? Hopelijk duurt het niet zo lang'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
0 - 2
Duitsland
Duitsland

Die was dus belegd ter gelegenheid van Nederland – Duitsland. De winnaar van die kraker in Heerenveen pakt brons in de Nations League en, belangrijker, een startbewijs voor het Olympische voetbaltoernooi in Parijs later dit jaar. Nederland verloor van Spanje, Duitsland verloor van Frankrijk. Voor beide ploegen is dit dus de laatste kans om het toernooi nog te halen.

Hrubesch was zelf als voetballer actief voor de Duitse nationale ploeg en weet hoe het is om tegen Oranje te spelen. 'Dat zijn altijd wedstrijden die knetteren, die leuk waren om te spelen. We moeten nu alles in de strijd gooien, dan zijn we moeilijk te verslaan. We weten dat Andries Jonker een uitstekende trainer is, hij en ik hebben elkaar wel eens gezien', aldus Hrubesch.

De Duitse bondscoach weet dat de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion woensdag best door strafschoppen beslist zou kunnen worden. Die mogelijkheid baart hem geen zorgen. 'Als ik de penalty's na de trainingen zie, zit dat wel goed. We hebben volgens mij genoeg nemers', aldus Hrubesch. 'Maar eigenlijk ben ik niet van plan om het zo lang te laten duren.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland Vrouwen
Meer over Duitsland Vrouwen
Meer Nederland Vrouwen
Meer over Nederland Vrouwen
Meer Olympische Spelen Vrouwen
Meer over Olympische Spelen Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.