Nederland krijgt voetballes van Spanje, maar olympische droom leeft nog

Reacties

Het Nederlands vrouwenelftal is vrijdagavond uitgeschakeld in de Nations League door Spanje. De wereldkampioen was in de halve finale een paar maatjes te groot. Nederland houdt echter nog zicht op een olympisch ticket door de uitslag in de andere halve finale.

Nederland krijgt voetballes van Spanje, maar olympische droom leeft nog
© Pro Shots
Spanje
Spanje
3 - 0
Nederland
Nederland

Nederland hoopte zich via Spanje te plaatsen voor de finale van de Nations League. Een finaleplaats zou ook automatisch een ticket voor de Olympische Spelen van Parijs opleveren. Bij Nederland begon Vivianne Miedema voor het eerst sinds haar zware knieblessure weer eens in de basis. Zij speelde samen met Lieke Martens in de rug van de diepste vrouw: Lineth Beerensteyn.

De Oranje Leeuwinnen werden in de eerste helft volledig overrompeld door Spanje. Zelf kreeg het kleine kansjes via Esmee Brugts en Beerensteyn, maar dat stond totaal niet in verhouding tot de enorme kansen die Salma Paralluelo om zeep hielp. Eerst schoof ze oog in oog met doelvrouw Daphne van Domselaar de bal naast het doel en vervolgens gleed ze weg op het moment suprême na een dramatische inspeelbal van Van Domselaar.

De goalie maakte het echter wel weer goed, want bij de derde kans van Paralluelo keerde ze een één-tegen-één en later had ze nog een aantal prima ingrepen. Met de tong op de schoenen was Nederland bijna aangekomen bij de rust, maar net voor de onderbreking ging het alsnog goed mis. Jennifer Hermoso, de meest besproken vrouw na het afgelopen WK door de kus van Rubiales, opende na veertig minuten de score.

Ze nam de bal knap aan, handelde snel en speelde Caitlin Dijkstra uit. Haar schot was Van Domselaar te machtig. Enkele minuten later werd het ook 2-0. Aitana Bonmatí troefde Jackie Groenen af en werkte een voorzet van Mariona Caldentey binnen. Een kwartier voor tijd zorgde Ona Batlle ook nog voor de 3-0 na een chaotische situatie in het strafschopgebied.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door de nederlaag maakt Nederland geen kans meer op de eindzege in de Nations League. Toch was er nog een kleine opsteker. Doordat Frankrijk in de andere halve finale van Duitsland won, maakt Oranje nog altijd kans op het olympische ticket. Dat komt doordat Frankrijk als gastland al geplaatst is voor de Olympische Spelen. Om zich alsnog te plaatsen, moet Nederland woensdagavond in de troostfinale afrekenen met Duitsland (aftrap 19.00 uur). De finale is om 20.45 uur.

Frankrijk
Frankrijk
2 - 1
Duitsland
Duitsland
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.