Duitse CL-deelnemers zetten noodpot op: 'Sterk signaal in moeilijke tijden'

Reacties

De Duitse topclubs nemen het gevoel van solidariteit zeer serieus. Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig en Bayer Leverkusen hebben een geldpot gemaakt voor clubs uit het Duitse betaalde voetbal die door het gebrek aan inkomsten in de problemen komen.

Duitse CL-deelnemers zetten noodpot op: 'Sterk signaal in moeilijke tijden'
© Pro Shots

Bayern, Dortmund, Leipzig en Leverkusen begonnen dit seizoen in de groepsfase van de Champions League en de eerste drie genoemde ploegen slaagden er ook in om de knock-outfase te bereiken. Leipzig zit inmiddels al bij de laatste acht, Bayern is dankzij een simpele zege in de heenwedstrijd tegen Chelsea hard op weg naar de kwartfinales en Dortmund is uitgeschakeld door Paris Saint-Germain. Het Leverkusen van Peter Bosz is nog actief in de Europa League.

De vier Champions League-starters zouden gezamenlijk nog 12,5 miljoen euro aan extra tv-gelden mogen verdelen. Bayern, Dortmund, Leipzig en Leverkusen hebben echter besloten om hun deel af te staan en de volledige 12,5 miljoen euro in een zogenaamde solidariteits-pot te stoppen. De clubs verhogen dit bedrag via eigen middelen met nog eens 7,5 miljoen euro. Dortmund heeft dit bevestigd.

In totaal zit er dus twintig miljoen euro in de reddingspot, bedoeld voor clubs uit de Bundesliga en 2. Bundesliga die vanwege de coronacrisis in de financiële problemen komen. De Duitse competitieorganisator DFL zou moeten beslissen welke club recht heeft op welk deel van de pot. 'Een sterk signaal in moeilijke tijden', concludeert BILD in zijn berichtgeving.

Eerder deze week werd al bekend dat de spelers van Bayern, Dortmund, Leverkusen en Werder Bremen bereid waren om in de voetballoze periode salaris in te leven. Daarmee besparen hun werkgevers miljoenen, waardoor de banen van de reguliere werknemers binnen de club ook niet in gevaar hoeven te komen. Net als in de meeste andere Europese landen is het onduidelijk wanneer er in Duitsland weer gevoetbald kan worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.