Duits supertalent op examen, Lukaku laat niets heel van Wilmots

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Duits supertalent op examen, Lukaku laat niets heel van Wilmots

'Ik denk dat hij nog wel vijf jaar door had kunnen voetballen. Hij heeft het voetbal veranderd en is een symbool voor de stad. Totti is Rome.'
Kevin Strootman over het afscheid van zijn teamgenoot Francesco Totti. De veertigjarige Italiaan zei afgelopen zondag het publiek in Stadio Olimpico vaarwel. Dat deed hij met een emotionele speech.

Cyriel Dessers hielp NAC Breda zondag terug in de Eredivisie door drie keer te scoren tegen NEC. De Belgische aanvaller is zuinig op de wedstrijdbal, die hij meenam uit Nijmegen na zijn hattrick.

'Als Real Madrid niet de opponent zou zijn, had ik met heel mijn hart gehoopt dat Buffon de Champions League-beker zou winnen. Hij verdient het.'
• FC Porto-doelman Iker Casillas over zijn collega-keeper Gianluigi Buffon in La Gazzetta dello Sport.

'Voetbal is niet zomaar een spelletje. Op geen enkel moment zag ik een wedstrijdvoorbereiding die naam waardig was. Dat zal iedereen zeggen. Als een Rode Duivel daar niet mee akkoord gaat, is het omdat ze liever niet meer op dat EK terugkomen.'
• Lazio-speler Jordan Lukaku in Het Nieuwsblad over de tactische besprekingen van Marc Wilmots. Onder leiding van de ex-bondscoach werden de Rode Duivels uitgeschakeld in de kwartfinale van het EK 2016 tegen Wales.

'De enige opdracht die ik kreeg, was: geef in balbezit de bal aan Eden Hazard. Van zodra ik de bal kreeg, hoorde ik roepen langs de zijlijn om de bal aan hem te geven. Wie denk je wel dat hij is? Een magiër? Eden is sterk, maar stond telkens tegenover drie man. Dat is geen voetbal van hoog niveau.'
• De jongere broer van Romelu Lukaku nam geen blad voor de mond in gesprek met de Belgische krant.

• Kai Havertz speelde al 24 duels in de Bundesliga namens Bayer Leverkusen, maar het zeventienjarige talent moet ook nog gewoon naar school. Dinsdag stond er een mondeling wiskunde op het programma.

'Morgen sta ik op als een Premier League-speler'
Rajiv van La Parra zag maandag een droom uitkomen. Hij speelde met Huddersfield Town op Wembley tegen Reading én promoveerde na strafschoppen naar de Premier League. 'Als kind droomde ik daarvan. Nu stond ik er zelf. En we wonnen. Ik wil altijd het hoogst haalbare bereiken. Ik ben blij dat ik op een hoger podium kan laten zien hoe goed ik kan voetballen. Of ik al aan Oranje denk? Als je in een van de beste competities op aarde speelt, mag je zeker aan het Nederlands elftal denken. Maar eerst focus ik me op de club.' (AD)

• Huddersfield Town vierde maandag flink feest na het behalen van promotie naar de Premier League. Op Twitter hadden veel Engelse voetballiefhebbers vooral oog voor de selfiestick waarmee de spelers zichzelf tijdens het juichen filmden. In steeds meer Engelse stadions zijn ze sticks voor fans verboden en dus baarde Huddersfield opzien met hun actie.

'Bij Real Madrid zou hij na één jaar ontslagen zijn'
• Arsenal-legende Tony Adams heeft weinig goede woorden over voor manager Arsène Wenger. De kritiek op de Fransman neemt toe. 'Hij is bij Arsenal enorm dominant en het bestuur van de club doet er niets tegen. Hij heeft de teugels stevig in handen doordat hij de club zoveel geld oplevert. Ik denk niet dat Arsène afstand kan nemen van die positie; het is een verslaving.' (The Guardian)

• Geen vakantie voor Arjen Robben. De aanvaller trainde maandag gewoon door bij Bayern München ter voorbereiding op de interlands van het Nederlands elftal.

'NEC is al jaren zo'n lachertje'
• Oud-voorzitter Hans van Delft haalt hard uit naar het bestuur van NEC. 'De leiding heeft niet de capaciteiten om NEC te runnen. Er is geen visie. Wat er nu is gebeurd, hebben zij veroorzaakt. Die mensen moeten nu hun conclusies trekken, want deze degradatie schept verantwoording. De komende twee jaar alles weer opbouwen. En niet met geld smijten. Met mensen die er echt voor willen gaan. Er zijn wel wat schoonmaakbedrijven nodig.' (Omroep Gelderland)

• Een Liverpool-icoon viert dinsdag zijn verjaardag. Steven Gerrard blaast 37 kaarsjes uit.

• Mocht je grote groepen hooligans weggevoerd zien worden bij De Vijverberg, maak je dan geen zorgen. Volgens De Graafschap is er niets aan de hand en kun je gewoon je seizoenkaart komen verlengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.