Duits statement krijgt nog meer lading na 'apengeluiden' richting Mbappé

Reacties

De Hongaarse fans zouden zich in het duel met Frankrijk van hun allerslechtste kant hebben laten zien. Naar verluidt is Kylian Mbappé racistisch bejegend, waardoor een eerder statement vanuit Duitsland weer extra lading heeft gekregen.

Duits statement krijgt nog meer lading na 'apengeluiden' richting Mbappé
© Pro Shots

Volgens een verslaggever van een Duits persbureau werden er zaterdag (tijdens de 1-1 tussen Les Bleus en Hongarije) apengeluiden gemaakt richting Mbappé en Karim Benzema. Dat gebeurde in de uitverkochte Puskás Arena in Boedapest, waar Nederland volgende week de achtste finale speelt. Het is niet voor het eerst dat de Hongaarse fans in opspraak komen, ook tegen Portugal waren er supporters die verbaal over de schreef gingen.

Hongarije sluit de groepsfase af met een wedstrijd ín en tégen Duitsland. Dat land maakte op dit EK eerder al een duidelijk statement voor gelijkheid: doelman en aanvoerder Manuel Neuer draagt namelijk een aanvoerdersband in regenboogkleuren. De gemeente München (waar de wedstrijd tegen de Hongaren wordt gespeeld) wil nog een stapje verder gaan.

De raad heeft aan de burgemeester namelijk gevraagd of de Allianz Arena aan de buitenkant verlicht kan worden in de regenboogkleuren. Dat was een reactie op een omstreden wet die eerder werd aangenomen in Hongarije. Daarin wordt het onder meer verboden om homoseksualiteit 'te promoten' bij jongeren onder de 18 jaar. Door het nieuws rondom Mbappé en Benzema zal die oproep tot een 'regenboogstatement' alleen maar luider worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.