Duits duo krijgt er flink van langs, ook kritiek op Flick

Reacties

De kritiek daalt neer op de Duitse nationale ploeg na de valse start op het WK tegen Japan (1-2). Behalve de Duitse media zijn ook diverse oud-internationals niet te spreken over wat de ploeg van bondscoach Hansi Flick woensdag liet zien in het eerste WK-duel.

Duits duo krijgt er flink van langs, ook kritiek op Flick
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
1 - 2
Japan
Japan

Lange tijd liep alles op rolletjes voor Duitsland. De viervoudig wereldkampioen leidde al snel met 1-0 en kreeg kansen om die voorsprong te vergroten. Dat gebeurde echter niet, waarna Japan het duel in de slotfase volledig op zijn kop zette. Vooral de defensie moet het na die twee late tegengoals ontgelden en dan met name Borussia Dortmund-verdedigers Nico Schlotterbeck en Niklas Süle.

Zo zag Michael Ballack dat het duo er niet goed uitzag bij de 1-2 van Takuma Asano. 'Schlotterbeck onderschatte die lange bal. Maar we zien ook dat Niklas Süle buitenspel opheft', zei Ballack in zijn rol als analyticus bij Magenta TV. 'Hij heeft het hele spel voor zich. Hij moet daar niet naar achteren rennen als rechtsback. De overige verdedigers worden dan uit de wedstrijd gehaald. Dat leidde de goal in.'

Na afloop wees Flick zelf ook op het opheffen van buitenspel door Süle. Bij tv-zender ARD wees Bastian Schweinsteiger ook op de rol van Süle die gelijkmaker van Ritsu Doan. 'Dat is heel, heel slecht gedrag voor een verdediger als Süle. Iedereen weet dat je in die situatie je tegenstander nooit zo naar binnen mag laten komen, je moet het daar dichtgooien', aldus de oud-wereldkampioen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lothar Matthäus vindt dat Flick ook iets te verwijten valt. 'Ik steun Hansi altijd, maar ik snap een aantal dingen niet', zei de recordinternational bij Bild. 'Waarom speelde Thilo Kehrer bijvoorbeeld niet? De tegengoals kwamen van de zijkant, Süle is geen back.' Ook heeft Matthäus zijn vraagtekens bij de wissels van Flick, die Ilkay Gündogan en Thomas Müller naar de kant haalde. 'Daarna was het ritme weg.'

Ballack zag dat de ploeg in de slotfase uit elkaar viel zonder de twee routiniers op het middenveld. 'Het is altijd weer hetzelfde liedje. De aanvallers stonden veel te hoog. Ze moeten juist inzakken en Süle helpen op de flanken. Wij geven altijd individuen de schuld, maar het ligt aan het hele team. We hebben vandaag twee fouten gemaakt en de Japanners hebben daar op brute wijze gebruik van gemaakt.'

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep E Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Japan
3
2
0
1
4-3
+1
6
2
Spanje
3
1
1
1
9-3
+6
4
3
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
4
Costa Rica
3
1
0
2
3-11
-8
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.