'Duels met AZ zullen lastiger worden dan vorig seizoen'

Reacties

FC Anzhi speelt in de achtste finale van de Europa League tegen AZ, waarbij Rasim Tagirbekov meer tegenstand verwacht dan vorig seizoen. Donderdag schakelde de Russische club RC Genk uit door in België met 2-0 te winnen.

'Duels met AZ zullen lastiger worden dan vorig seizoen'

'We zijn erg blij dat we de achtste finale hebben bereikt en we hopen ook die ronde te overleven', aldus Tagirbekov. 'De duels met AZ zullen lastig worden. We speelden ook vorig seizoen tegen ze in de Europa League en wonnen toen met 5-0 in Nederland. Maar toen hadden we een elftal vol sterren. Toch hoop ik dat we ook dit seizoen in staat zijn te winnen.'

In de voorbije jaargang won FC Anzhi in totaal vier keer van een Nederlandse opponent. In de derde voorronde van de Europa League werd Vitesse twee keer verslagen en in de play-offs was de ploeg van toenmalig trainer Guus Hiddink uit en thuis te sterk voor AZ.

Maar de selectie heeft het afgelopen jaar een ware metamorfose ondergaan, want alle sterren zijn vertrokken bij FC Anzhi. Tijdens de 5-0 zege in Alkmaar scoorden onder anderen Mbark Boussoufa en Samuel Eto'o voor de club uit Dagestan. Zij hebben inmiddels onderdak gevonden bij respectievelijk Lokomotiv Moskou en Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.