AZ treft Genk-bedwinger FC Anzhi in achtste finale

Reacties

FC Anzhi is de tegenstander van AZ in de achtste finale van de Europa League. De Russen waren donderdagavond op Belgische bodem met 0-2 te sterk voor RC Genk.

AZ treft Genk-bedwinger FC Anzhi in achtste finale

Bij Genk moest trainer Mario Been zondag het veld ruimen vanwege de teleurstellende resultaten. Juist de Europa League was daarop de uitzondering. Voor de Belgische beker was zijn ploeg al uitgeschakeld en in de competitie bevindt de ploeg zich op een teleurstellende zesde plek, maar het 0-0 gelijkspel in Moskou (daar speelt Anzhi omdat de thuisbasis in Dagestan niet aan de eisen voldoet) bood perspectief. In de groepsfase was bovendien niet verloren door Genk.

Met opvolger Emilio Ferrera (foto) kreeg Genk een nieuwe klap te verwerken. Een eigen goal van Derrick Thsimanga en een treffer van Oleksandr Alyev zeven minuten later, betekenden een 0-2 eindstand. Daarmee lijkt het seizoen van Genk, dat nog wel de play-offs kan halen in België maar al 22 punten achter staat op koploper Standard Luik, op een teleurstelling uit te draaien. Ook invaller Sekou Cissé (ex-Feyenoord) kon niets meer uitrichten tegen Anzhi, dat door een rode kaart voor Rasim Tagibekov wel met tien man eindigde.

Voor AZ lijkt FC Anzhi een haalbare kaart. Bij de voormalige werkgever van Guus Hiddink en René Meulensteen zijn alle vedetten inmiddels vertrokken, maar er staat nog wel een stug elftal dat kan winnen van ploegen als Genk. AZ zal dus beter moeten presteren dan tegen het Tsjechische Slovan Liberec dat maar net op 1-1 werd gehouden. In Tsjechië wonnen de Alkmaarders met 1-0.

Vorig seizoen was FC Anzhi, toen nog onder leiding van Hiddink en met de nodige vedetten, over twee duels overigens veel te sterk voor AZ in de play-offs van de Europa League (6-0).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.