'Duel met PSV heeft de allure van de Champions League'

Reacties

Het in de Portugese Primeria Liga wisselvallig presterende Estoril vecht donderdagavond (21.05 uur) tegen PSV voor zijn laatste kansen op Europese overwintering. Trainer José Couceiro is vastberaden de definitieve beslissing in Groep E pas op de laatste speeldag te laten vallen. Wel kijkt hij op tegen de Eindhovense bezoekers.

'Duel met PSV heeft de allure van de Champions League'

Want waar PSV een rijk gevulde prijzenkast en Europese historie heeft, is Estoril pas bezig aan zijn tweede seizoen in Europa. 'We zijn enorm gemotiveerd, want deze ontmoeting heeft meer de allure van een Champions League-wedstrijd dan die van een Europa League-duel', vertelt Couceiro dan ook op de clubwebsite van de Portugese nummer twaalf, die met drie punten (vier minder dan PSV) nog altijd een minieme kans heeft op overwintering in de Europa League.

Dan zal Estoril donderdag allereerst moeten winnen van PSV en vervolgens hopen dat de ploeg van trainer Phillip Cocu over twee weken hooguit een punt overhoudt aan het thuisduel met Dinamo Moskou. 'We weten dat we afhankelijk zijn van anderen, maar het is aan ons deze wedstrijd te winnen. We zijn erop gebrand de beslissing tot de laatste speeldag uit te stellen', aldus de ex-coach van onder meer FC Porto, het nationale elftal van Litouwen en Lokomotiv Moskou.

Hoewel Estoril in eigen land na de vierde plaats van vorig seizoen teleurstellend twaalfde staat, put Couceiro vertrouwen uit de resultaten die zijn ploeg in november boekte tegen Penafiel (2-1 zege) en FC Porto (2-2). 'We zijn vol zelfvertrouwen door een goede fase. In verdedigend opzicht worden we steeds constanter, daarvan zijn de laatste resultaten het bewijs. Ik hoop op een positieve, open wedstrijd met veel individuele duels. We zullen als collectief sterk moeten zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.