Duel met Feyenoord aan neus geschorste Celina voorbij

Reacties

Bersant Celina (FC Twente) en Darren Maatsen (Go Ahead Eagles) zijn door de onafhankelijke tuchtcommissie bestraft met drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Dat maakt de KNVB vrijdag bekend.

Duel met Feyenoord aan neus geschorste Celina voorbij

Celina kreeg zondag tijdens het uitduel met PEC Zwolle een rode kaart voor een overtreding op Danny Holla. Volgens de tuchtcommissie maakte de middenvelder zich 'schuldig aan het trappen naar een tegenspeler'.

Maatsen werd van het veld gestuurd tijdens het duel tussen Go Ahead Eagles en FC Utrecht wegens een trappende beweging richting Mark van der Maarel. De aanvaller wordt een 'gewelddadige handeling' verweten ten opzichte van een tegenstander.

De straf van Celina en Maatsen komt overeen met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van begin deze week. Zowel FC Twente als Go Ahead Eagles kon zich hierin niet vinden, waardoor beide zaken donderdagavond in Zeist werden behandeld door de tuchtcommissie.

FC Twente en Go Ahead Eagles kunnen nog beroep aantekenen tegen de uitspraak. Dit moet dan wel binnen vier werkdagen gebeuren. FC Twente stuit zondag in Enschede op Feyenoord, Go Ahead Eagles gaat een dag eerder op bezoek bij NEC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.