Duel in Indonesië loopt volledig uit de hand: zeker 125 doden

Reacties

Bij rellen na afloop van de wedstrijd tussen Arema FC en Persebaya Surabaya op het hoogste niveau van Indonesië zijn zeker 125 doden gevallen. Eerder werd gemeld dat er 174 doden waren, maar dat aantal is teruggebracht. Na de wedstrijd bestormden duizenden personen het veld, waarna de politie ingreep. Ruim dertig mensen kwamen om in het gedrang op het veld, de andere slachtoffers overleden op weg naar het ziekenhuis, voornamelijk door zuurstofgebrek.

Duel in Indonesië loopt volledig uit de hand: zeker 125 doden
© Screenshot tvOne

Indonesië heeft vaker te kampen met voetbalgeweld, maar zelden op deze schaal. Inmiddels zijn de overige wedstrijden in de speelronde uitgesteld en heeft de politiek zich al uitgesproken tegen dit geweld. Arema FC en Persebaya Surabaya zijn aartsrivalen, voor deze wedstrijd op het hoogste niveau zou zijn geadviseerd om alleen fans van de thuisclub toe te laten.

Het ging mis na het laatste fluitsignaal, Persebaya Surabaya had de beladen wedstrijd met 2-3 gewonnen. Toen fans op het veld hun onvrede wilden uitten, schoot de aanwezige politie met traangas. In de paniek die daarop ontstond, werden veel mensen onder de voet gelopen. President Joko Widodo van Indonesië heeft een onderzoek laten instellen, er wordt niet gevoetbald in het land totdat het onderzoek is afgerond.

De politie in Indonesië sprak eerder nog uit dat het dodental op kon lopen, omdat diverse gewonden er ernstig aan toe zijn. .

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.