Leicester City heeft de kans om weer mede-koploper van de Premier League te worden pijnlijk laten liggen. Fulham boekte in het King Power Stadium de tweede zege van het seizoen, op een avond met een emotioneel eerbetoon.

Leicester City
1 - 2
Fulham
Fulham

Wie aan Leicester City denkt, denkt aan het seizoen 2015/16. Toen zorgden The Foxes voor een ongekend voetbalsprookje door (tegen alle verwachtingen in) de Premier League te winnen. Destijds stond de ploeg na tien competitieduels op negentien punten, dit seizoen tond de Leicester-teller tot maandagavond op achttien punten uit negen wedstrijden. Met andere woorden: bij een overwinning op Fulham zou de ploeg van manager Brendan Rodgers vóór lopen op het schema van dat sensationele jaar.

Het leek er in de eerste helft ook lange tijd op dat de thuisploeg die overwinning zou gaan binnenslepen, want het kreeg verreweg de beste kansen tegen laagvlieger Fulham, waar Kenny Tete en Terence Kongolo ontbraken. Een vrije trap van James Maddison belandde in de muur, waarna Youri Tielemans de bal tegen de paal volleerde. De bal kwam daarna terecht bij Wesley Fofana, die luttele seconden na de kans van zijn ploeggenoot de lat raakte met een puntertje.

Eerbetoon
Nadat ook een kunstig hakje van Jamie Vardy er niet in ging, sloeg Fulham tweemaal hard toe. Beide goals stonden in het teken van wraak. Zo was de openingsgoal van Ademola Lookman, de aanvaller die twee weken geleden nog de absolute schlemiel was. Toen mocht hij diep in blessuretijd een penalty nemen, op het moment dat zijn ploeg bij West Ham United op een 1-0 achterstand stond, maar hij wipte zijn Panenka-pingel recht door het midden in de handen van de keeper. Nu scoorde hij dus wél, hij vierde zijn doelpunt door bij de zijlijn een Senegal-shirt van de dit weekend overleden Papa Bouba Diop (ex-speler van Fulham) te tonen. Een fraai en emotioneel eerbetoon voor de man die 42 jaar oud is geworden.

Niet veel later verdubbelde Fulham de voorsprong zelfs, toen het een penalty kreeg voor een overtreding van Christian Fuchs, al leek er weinig aan de hand. Het krijgen van die strafschop leidde overigens nog niet direct tot gejuich bij Fulham, want de Londenaren misten hun laatste drie strafschoppen. Naast de eerder genoemde misser van Lookman faalden ook Aleksandar Mitrovic (tegen Sheffield United) en Ivan Cavaleiro (tegen Everton) hopeloos. Laatsgenoemde mocht het dit keer opnieuw proberen, en scoorde nu dus wél: 0-2.

Na rust hield Fulham lang vrij eenvoudig stand, maar kort voor tijd bracht Harvey Barnes de spanning terug met een fraaie knal, op aangeven van Vardy. Dat was het startsein voor een slotoffensief, maar de 2-2 bleef uit. Zodoende stijgt Fulham tot net boven de degradatiestreep, terwijl Leicester niet op gelijke hoogte komt met koplopers Liverpool en Tottenham Hotspur.