'Dubbele storm' serieuze optie bij Wolfsburg nu Weghorst terug is

Reacties

Wout Weghorst kan na zijn afwezigheid door een coronabesmetting zijn rentree maken voor VfL Wolfsburg in het Champions League-duel met Red Bull Salzburg. Trainer Florian Kohfeldt, de opvolger van de ontslagen Mark van Bommel, kijkt ernaar uit met de Oranje-international samen te werken.

'Dubbele storm' serieuze optie bij Wolfsburg nu Weghorst terug is
© Pro Shots
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg
2 - 1
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg

Kohfeldt heeft die kans nog niet gehad, omdat Weghorst de laatste drie officiële duels van Wolfsburg miste omdat hij in quarantaine moest na een positieve test op het coronavirus. Tijdens de afwezigheid van de 29-jarige spits werd Van Bommel ontslagen en kwam Kohfeldt voor hem in de plaats, maar de trainer heeft al met hem gesproken. 'Ik ben een grote fan van Wout, ik heb via video veel contact met hem gehad', vertelde de voormalig coach van Werder Bremen maandag volgens WAZ tijdens zijn perspraatje.

De laatste wedstrijd van Weghorst dateert van 16 oktober (invalbeurt tegen Union Berlin), maar volgens manager Jorg Schmadtke is de clubtopscorer fit. Zondag stond hij voor het eerst weer op het veld. 'En tijdens zijn quarantaine heeft hij doorgetraind. Vrijdag is hij onderzocht, voor zover ik weet is alles goed. We zullen het van dag tot dag bekijken en hem er alleen bij halen als de kans groot is dat er niets gebeurt', vertelde Schmadtke over Weghorst, die volgens Lothar Matthäus geen beste band had met Van Bommel.

Dubbele storm 
Tijdens de absentie van Weghorst manifesteerde Lukas Nmecha zich met goals tegen Salzburg en Bayer Leverkusen. Kohfeldt vindt het een serieuze optie om de twee samen op te stellen in de spits. Van Bommel koos altijd voor een van de twee in de punt, Nmecha speelde dan vanaf de flank. 'Ik ga hier geen discussie beginnen of Lukas of Wout gaat spelen, in mijn hoofd kunnen ze ook heel goed samenspelen', zei Kohfeldt. 'Je zou een dubbele storm moeten verdedigen met Wout Weghorst en Lukas Nmecha.'

Nmecha ziet het in ieder geval wel zitten om samen te spelen met Weghorst. 'Niemand staat zijn plaats vrijwillig af. Iedereen weet dat ik me het meest comfortabel voel in het midden, maar voor het team kan ik ook op de flank spelen. Wout gaat in ieder geval niet op de vleugel spelen', lachte de 22-jarige Duitser, die desvraagd vertelde dat Van Bommel en Kohfeldt 'erg verschillend' zijn. 'Het ging de eerste dagen veel om de intensiteit, dat hebben we nodig. Hij wil een emotionele ploeg hebben, want zo is hij zelf ook.'

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Lille
6
3
2
1
7-4
+3
11
2
Red Bull Salzburg
6
3
1
2
8-6
+2
10
3
Sevilla
6
1
3
2
5-5
0
6
4
VfL Wolfsburg
6
1
2
3
5-10
-5
5
* Actueel tot en met 3 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.