Dubbele puntenstraf blijft staan: proflicentie ADO nog verder in gevaar

Reacties

ADO Den Haag heeft definitief zes punten in mindering gekregen in de Keuken Kampioen Divisie. De onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken heeft het beroep van de club afgewezen. Daardoor is de proflicentie ook in acuut gevaar.

Dubbele puntenstraf blijft staan: proflicentie ADO nog verder in gevaar
© Pro Shots

Half augustus kreeg ADO voor de eerste keer drie punten aftrek van de licentiecommissie. Eerder deze maand kwam daar nogmaals drie punten in mindering overheen. Dat had alles te maken met de problemen met de begroting van het in financiële nood verkerende ADO. Tegen beide besluiten ging ADO in beroep, maar dat heeft dus niets opgeleverd.

De KNVB gaat dus niet mee in het verhaal van ADO over de op handen zijnde reddingsmissie. Verdere straffen dreigen dus. De volgende stap is een nog grotere puntenstraf, daarna wordt mogelijk de proflicentie ingetrokken. De druk om zo snel mogelijk een nieuwe eigenaar te vinden is derhalve enorm.

Het vorig jaar gedegradeerde ADO stond na acht wedstrijden op zestien punten, daar blijven er dus nog maar tien van over. En dus zakken de Hagenaars van plek twee naar plek dertien in de KKD. De ploeg van trainer Ruud Brood strijdt nog wel om de titel in de eerste periode, want de puntenaftrek telt alleen voor de reguliere stand, en niet voor de periodestand. Vrijdagavond staat MVV-uit op de rol.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.