Dubbele domper voor Ibrahimovic in Florence

AC Milan heeft zaterdagavond een steek laten vallen in het uitduel met Fiorentina. Zlatan Ibrahimovic hield ongetwijfeld een zuur gevoel over aan de wedstrijd in speelronde 25 van de Serie A.

Fiorentina
Fiorentina
1 - 1
AC Milan
AC Milan

Toen de 38-jarige Ibrahimovic rond de jaarwisseling werd gepresenteerd, bekleedde AC Milan de elfde plaats. Sindsdien verloor de meervoudige Champions League nog maar één competitieduel, de derby met Internazionale (4-2). Zaterdag leed AC Milan evenmin een nederlaag, maar voelde de ploeg uit de modestad (na vanavond de nummer zeven) zich ongetwijfeld de morele verliezer.

Tegen Fiorentina leek Ibrahimovic op zeer fraaie wijze de score te openen. De Zweed veroverde knap de bal, legde daarna enkele tegenstanders op karakteristieke wijze in de luren, waarna hij ook nog doelman Bartlomiej Dragowski verschalkte. Helaas voor AC Milan oordeelde de VAR dat de routinier aan het begin van zijn actie hands had gemaakt. Geen goal dus.

Dankzij Ante Rebic kwam AC Milan alsnog op voorsprong. De Kroatische aanvaller trof na 56 minuten doel met een van richting veranderd schot. Het was Martín Cáceres die hierbij dramatisch uitverdedigde. Fiorentina moest niet lang na deze domper met tien man verder: Dalbert Henrique moest inrukken wegens een overtreding op de doorgebroken Ibrahimovic.

Alle seinen stonden met andere woorden op groen voor een AC Milan-zege. Toch maakte Erick Pulgar in de 85ste minuut gelijk namens middenmoter Fiorentina. De Chileen benutte een strafschop, die nota bene door voormalig AC Milan-speler Patrick Cutrone was versierd. In de slotfase was Fiorentina zelfs nog enkele keren dicht bij de 2-1.

Bij AC Milan vierde Asmir Begovic overigens zijn debuut. De Bosnische doelman loste in de tweede helft de geblesseerd uitgevallen Gianluigi Donnarumma af.