Druk op Rodgers wordt immens, Lineker en Wright maken zich kwaad

Leicester City moet zich steeds meer zorgen maken. De landskampioen van 2016 verloor zondag met 5-2 van Brighton & Hove Albion en blijft met slechts één punt uit zes wedstrijden onderaan staan. Brighton verzamelde er al dertien. De man van de wedstrijd was Alexis Mac Allister, die tweemaal scoorde én een prachtige goal afgekeurd zag worden. Joël Veltman stond negentig minuten op het veld bij de thuisploeg.

Brighton & Hove Albion
5 - 2
Leicester City

Het zou een kanshebber voor doelpunt van het seizoen geweest kunnen zijn. Maar tot groot ongenoegen van Brighton telde de wonderschone 3-2 van Mac Allister niet. De aanvallende middenvelder kreeg de bal voor de voeten na een afgeslagen vrije trap, twijfelde geen moment en jaagde de bal vanbuiten het strafschopgebied in de linkerbovenhoek. Na een onderbreking van ongeveer vier minuten zette de arbitrage een streep door het doelpunt. Danny Welbeck stond immers buitenspel, toen hij tevergeefs een omhaal probeerde na de door Pascal Gross genomen vrije trap.

Het afgekeurde doelpunt was op sociale media het meest besproken moment van de wedstrijd. 'Ik zeg dit als een fan van Leicester City: deze VAR-beslissingen zuigen het leven en de vreugde uit het voetbal', tweette Gary Lineker bijvoorbeeld. Ian Wright riep op om de VAR 'in de prullenbak te doen'. Zaterdag klonk al veel kritiek op de VAR na een afgekeurd doelpunt van West Ham United tegen Chelsea. Ondanks de tegenvaller trok Brighton de wedstrijd naar zich toe. Leandro Trossard maakte er 3-2 van in een één-op-één-situatie met doelman Danny Ward, waarna ook Mac Allister toch nog op het scoreformulier kwam. Na een overtreding van Wilfred Ndidi op Trossard benutte Mac Allister een penalty.

In de zevende minuut van de blessuretijd gaf Mac Allister zijn optreden nog meer glans, door een vrije trap op knappe wijze in de linkerbovenhoek te krullen. Hoewel de eindstand anders doet vermoeden, kende Leicester juist een droomstart. Na vijftig seconden spelen scoorde Kelechi Iheanacho van dichtbij op aangeven van Patson Daka. Een eigen doelpunt van Luke Thomas bracht Brighton langszij, waarna Moisés Caicedo voor de 2-1 zorgde met een schot in de linkerhoek. Een treffer van Daka na een fraaie lange bal van Youri Tielemans over de verdediging heen zorgde voor een 2-2 ruststand. Brighton was na de pauze de bovenliggende partij, scoorde driemaal en vergrootte de zorgen van het Leicester van Brendan Rodgers.