Druijf laat zich in Spaanse regen gelden bij AZ

AZ heeft zich in de vriendschappelijke wedstrijd tegen KV Mechelen laten zien. De Alkmaarse ploeg was in Spanje duidelijk te sterk voor de nummer zes van België (5-1).

Met uitzondering van doelman Marco Bizot kwam AZ met z'n gebruikelijke basiself aan de aftrap tegen KV Mechelen. Een stroeve start leidde nog wel tot een snelle achterstand, maar daarna was het de Alkmaarse ploeg die het spel maakte.

Nog voor rust was de achterstand – Igor de Camargo scoorde na tien minuten – omgezet in een 3-1 voorsprong. Calvin Stengs, Dani de Wit en Oussama Idrissi zorgden voor de Alkmaarse treffers.

Trainer Arne Slot liet de uit Denemarken overgenomen Ramon Leeuwin na rust debuteren voor AZ, waar ook Bizot, Yukinari Sugawara, Ferdy Druijf (foto) en Félix Andrade Correia in de tweede helft hun opwachting maakten. De laatste twee deden koud na hun entree van zich spreken als aangever (Félix) en afmaker (Druijf). In de Spaanse regen bepaalde Druijf uit een strafschop de eindstand op 5-1.