'Droomoplossing' Van Bommel vereerd door klus bij Wolfsburg

Reacties

Mark van Bommel is dolgelukkig dat hij van VfL Wolfsburg de kans heeft gekregen om als trainer in de Bundesliga aan de slag te gaan. De Nederlander meent uitstekend bij de club te passen.

'Droomoplossing' Van Bommel vereerd door klus bij Wolfsburg
© Pro Shots

Van Bommel heeft woensdag zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract bij Wolfsburg, dat de voormalig middenvelder heeft aangesteld als de opvolger van de naar Eintracht Frankfurt vertrokken Oliver Glasner. 'Ik ben zeer gelukkig met Wolfsburg en kijk uit naar mijn nieuwe werkomgeving, de mensen bij de club en de taak die me te wachten staat', zegt Van Bommel in een eerste reactie op de clubsite. 'De ideeën en ambities van de verantwoordelijken bij deze club komen overeen met mijn visie en ik kan me heel goed identificeren met de weg die de club is ingeslagen.'

'Het is een grote eer en een prachtige uitdaging voor mij om als coach aan de slag te gaan in de Bundesliga, de competitie waar ik zo lang heb gespeeld', zegt Van Bommel, die tussen de zomer van 2006 en januari 2011 voor Bayern München uitkwam. 'Ik ga samen met alle betrokkenen met veel plezier en toewijding aan de slag.' Kevin Hofland wordt bij Wolfsburg de assistent van Van Bommel. 

Droomoplossing
Technisch directeur Jörg Schmadtke meent de juiste man voor de klus te hebben gevonden. 'We hebben intensief met Van Bommel gesproken en deze persoonlijke gesprekken hebben onze indruk dat hij perfect bij onze filosofie past bevestigd', zegt hij. 'Hij is een internationaal erkende voetbalexpert en weet wat hij kan verwachten in de Bundesliga. Daarnaast heeft hij een enorme ambitie, die hem in zijn lange spelerscarrière al onderscheidde. Van Bommel is onze droomoplossing en we zijn ervan overtuigd dat we samen met hem en zijn coachingteam op de succesvolle weg die we met Wolfsburg zijn ingeslagen verder kunnen gaan.'

VfL Wolfsburg eindigde in het afgelopen seizoen als vierde in de Bundesliga. Daardoor mag de ploeg volgend seizoen meedoen aan de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.